Σημαντικά έργα αναβάθμισης της Σχολικής Στέγης στην Ηλεία από την Περιφέρεια σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α.Ε.

24 Ιουλίου - 16:40 Τοπικά

Σημαντικά έργα αναβάθμισης της σχολικής στέγης του νομού Ηλείας, δρομολογήθηκαν σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, κατά την επίσκεψη του διευθύνοντα συμβούλου της Εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», Αθανασίου Γιάνναρη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.

«Είναι μια σημαντική μέρα για την σχολική στέγη της Δυτικής Ελλάδας, καθώς δίνουμε λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Φαρμάκης, αναφερόμενος διεξοδικάστις εξελίξεις, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Υπογράφτηκε σύμβαση για την προσωρινή μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ενίσχυσης και αποκατάστασης στα κτίρια που στεγάζεται σήμερα, τα οποία έχουν υποστεί βλάβες από τον σεισμό του περασμένου Μαΐου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 1 εκ. ευρώ και όπως ανέφερε ο κ Φαρμάκης, αποτελούσε δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κ Μητσοτάκη, η οποία δρομολογήθηκε μετά και από σχετικές δράσεις, τόσο του οικείου Δήμου όσο και της Περιφέρειας. Βάσει της σύμβασης η ΚΤΥΠ αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει με 1 εκατομμύριο ευρώ την προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση οικίσκων ελαφράς προκατασκευής, προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο.

  • Επίσης, υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ της ΚΤΥΠ και του αναδόχου για την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας, προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδας 2014-2020».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, γνωστοποίησε ότι:

  • Έχει επιλεγεί ο ανάδοχος για την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει το Γενικό Λύκειο Λεχαινών, προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ που επίσης χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών.

  • Εκπονούνται μελέτες για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, προκειμένου να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδας 2014-2020».

Ο κ. Φαρμάκης ευχαρίστησε τον κ. Γιάνναρη για την συνεργασία και την αποτελεσματικότητα, τονίζοντας: «Ποντάρουμε σετέτοιου είδους συνεργασίες και γρήγορες ταχύτητες, προκειμένου να είμαστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί για την ίδια την κοινωνία».

Από τη δική του πλευρά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε. υπογράμμισε: «Ξεκινάμε άμεσα την αναβάθμιση και τη δημιουργία σχολικών κτιρίων, με νέα σύγχρονα σχολεία και συνεχίζουμε με τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομειακών μονάδων», προσθέτοντας: «Μαζί με τον φίλο μου Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και σε συνεργασία με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μια σύγχρονη Ελλάδα».

Περισσότερα Νέα