Σημαντική διάκριση για τους μαθητές του 6ου Δημοτικού σχολείου Πύργου

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

Οι μαθητές του τμήματος Ε1 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου  πήραν μέρος  στο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου της σειράς «Captain Covid-19»

Πρόκειται για μία σειρά animation videos που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Το πρώτα επεισόδια της σειράς διερευνούν τα θέματα υγιεινής αναφορικά με την πρόληψη του Covid-19.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης απηύθυνε πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σχολείων να γράψουν το σενάριο για το 2ο και το 3ο Επεισόδιο του Captain Covid-19, αφού μελετήσουν το 1ο Επεισόδιο.

Η πρόσκληση αποτέλεσε πρόκληση για τους μαθητές του σχολείου μας. Ακολουθώντας με τη δασκάλα τους, Μαρία Τζεβελέκου, τα προτεινόμενα βήματα του project συμμετείχαν στην συγγραφή εκπαιδευτικού σεναρίου που θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για επόμενο επεισόδιο της σειράς «Captain Covid-19».

Οι μαθητές με έμπνευση, φαντασία, πρωτοτυπία και ενθουσιασμό ενεπλάκησαν στη συγγραφή ενός κειμένου με θέμα «Η ταπεινή σαπουνόφουσκα», επιχειρώντας να δώσουν μια λύση στην πανδημία του κορονοϊού.

Η σειρά των videos του Captain Covid-19 θα προβάλλεται από τα διαδικτυακά κανάλια των δύο φορέων στο YouTube και φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του δασκάλου, του γονιού και του εκπαιδευτικού στην προσπάθεια μύησης στις αρχές της υγιεινής και ασφάλειας.

Δείτε το 1ο επεισόδιο του Captain Covid-19  εδω

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το σενάριο των παιδιών ήταν ανάμεσα στα έργα που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό. Σύμφωνα με την επιστολή της κριτικής επιτροπής:

Ρέθυμνο, 3/12/2020

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Εκ μέρους όλων των επιστημονικών συνεργατών του εργαστηρίου μας, σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό για τον Captain Covid-19.

Εκτιμούμε πολύ τον χρόνο που αφιερώσατε και τις υπέροχες ιδέες σας! Διαβάσαμε τα σενάριά σας πολύ προσεκτικά και πραγματικά μας κάνατε να φανταστούμε κι εμείς τη συνέχεια του Captain Covid, μέσα από τα δικά σας μάτια!

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές (Lock down σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, κλείσιμο Γυμνασίων, Λυκείων και αργότερα των Δημοτικών).

Για τον Δεκέμβριο ετοιμάζουμε 2 νέα επεισόδια, τα οποία θα στηριχτούν τόσο στις δικές σας ιδέες όσο και στην επικαιρότητα.

Υπήρχαν αρκετά κοινά σημεία στα σενάριά σας, τα οποία προσπαθήσαμε να συνθέσουμε σε μια ενιαία δομή, αξιοποιώντας τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας, με βάση την εξής ταξινόμηση:

Για την ταπεινή σαπουνόφουσκα, ευχαριστούμε: Το τμήμα Ε1 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου Ηλείας.

Η ιδέα σας για μια φαινομενικά ασήμαντη σαπουνόφουσκα, που όμως μπορεί να προστατέψει όλους τους ανθρώπους από έναν αόρατο εχθρό, δημιουργεί έναν πολλαπλό συμβολισμό και αποτέλεσε για εμάς μια μοναδική ιδέα, η οποία είναι αποτέλεσμα της φαντασίας και της δημιουργικότητας των μαθητών και του εκπαιδευτικού της τάξης σας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς η σαπουνόφουσκά σας θα αποτελέσει έναν από τους κεντρικούς άξονες του 3ου επεισοδίου του Captain Covid -19, λίγο πριν τα Χριστούγεννα!

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Μαζί συνδιαμορφώσαμε τα 2 επόμενα επεισόδια του Captain Covid-19 σε μια πρωτόγνωρη, για τα ελληνικά δεδομένα, προσπάθεια και σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για αυτό που μας προσφέρατε μέσω της συμμετοχής σας.

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

  1. 1. Το 2ο και 3ο επεισόδιο του Captain Covid-19 θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό εντός του μηνός Δεκεμβρίου.
  2. 2. Θα απονεμηθούν ειδικές βεβαιώσεις, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο σύνολο των παιδιών και των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.
  3. 3. Το Πανεπιστήμιο θα διοργανώσει μια ειδική τελετή βράβευσης (μέσω τηλεδιάσκεψης) με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Στην εκδήλωση αυτή θα προσκληθούν να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω τάξεων μαζί με τους μαθητές και τους γονείς τους! Τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Με εκτίμηση,

Αναστασιάδης Παναγιώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α.

Περισσότερα Νέα