Σημαντική η ανταπόκριση αθλητικών σωματείων στο πρόγραμμα «Γνωριμία με τον Αθλητισμό» Π.Ε. Ηλείας

24 Ιουλίου - 19:21 Τοπικά

   Με τη νέα δράση «Γνωριμία με τον Αθλητισμό 2022», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα, παιδιά και εφήβους (6-16 ετών) οικονομικά αδύναμων οικογενειών δικαιούχων ΤΕΒΑ στα πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων της ΚΣ Π.Ε. Ηλείας ώστε να γνωρίσουν τα αθλήματα του Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Στίβου, Κολύμβησης και Πόλο.

   Η  εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στην αίθουσα του Μικρού Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε. Ηλείας, στον Πύργο, με τη συμμετοχή 24 αθλητικών φορέων της Ηλείας, ενώ οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, για περίπου 120 παιδιά και εφήβους με την ευδόκιμο συνεργασία των αθλητικών φορέων. Κάθε αθλητικός φορέας  μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 παιδιά ανά άθλημα, δικαιούχων ΤΕΒΑ Π.Ε. Ηλείας.

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλειος Γιαννόπουλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων και ακαδημιών για την ανταπόκρισή τους, σημειώνοντας τον δικό τους σημαντικό ρόλο, για την επιτυχή και αποτελεσματική για τους δικαιούχους υλοποίηση του προγράμματος. Παράλληλα, αναφερόμενος στα κοινωνικά χαρακτηριστικά της δράσης, σημείωσε μεταξύ άλλων «….τα προηγούμενα δυο χρόνια, λόγω της πανδημίας, άλλαξε η ζωή όλων μας, σε κοινωνικό, οικονομικό αλλά κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Δυστυχώς, αυτές οι επιπτώσεις, βρήκαν “πρόσφορο έδαφος” στη ζωή και στην καθημερινότητα των παιδιών, τα οποία, σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία, αναγκάστηκαν, λόγω των περιοριστικών μέτρων, να απέχουν όχι μόνο από την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Μέσα από τη δράση «Γνωριμία με τον Αθλητισμό» δίνουμε την ευκαιρία, σε παιδιά των δικαιούχων οικογενειών του προγράμματος ΤΕΒΑ, να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, να αναπτύξουν το αγαπημένο τους άθλημα και να επωφεληθούν από την θετική επίδραση που έχει – ο αθλητισμός – στην σωματική και ψυχική τους υγεία. Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα σ’ εσάς, στα Σωματεία και στις Ακαδημίες, μέσα από αυτή τη δράση, να αποκομίσετε σημαντικά οφέλη. Και είμαι βέβαιος ότι, δεδομένης της αγάπης που έχετε για τον αθλητισμό και τα παιδιά, τα οφέλη θα είναι σημαντικά και πολλαπλά και για τις δυο πλευρές, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας, καθώς πρόκειται για Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα μέσω του οποίου “ανοίγονται δρόμοι” και για άλλες αντίστοιχες δραστηριότητες εξωστρέφειας».

   Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, στην τοποθέτησή του, στάθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα η ΠΔΕ για την στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, με μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις ενίσχυσής τους. «Κατά την διάρκεια της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν 250 και πλέον αθλητικές εκδηλώσεις και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ “τρέξαμε” και το πρόγραμμα ενίσχυσης των σωματείων ομαδικών αθλημάτων που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες, με το συνολικό ποσό των 100.000 ευρώ. Η Περιφέρεια στέκεται δίπλα στα σωματεία, έχει αποδείξει το αθλητικό και το κοινωνικό της πρόσωπο, και αυτό συνεχίζει να κάνει και με την καινούργια αυτή δράση, κάτι που ενισχύει και το δικό σας κοινωνικό πρόσωπο, των σωματείων. Γι’ αυτό και σας θέλουμε “συμπαίκτες” για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος». Τόσο ο κ. Γιαννόπουλος όσο και ο κ. Νικολακόπουλος, δεν παρέλειψαν να συγχαρούν και δημόσια τους Διευθυντές, τα στελέχη και όλους τους εργαζόμενους στην ΠΔΕ και στο Πρόγραμμα, οι οποίοι – όπως σημείωσαν – παρά την υποστελέχωση και τον φόρτο εργασίας, κατάφεραν να οργανώσουν και να “τρέξουν» την εν λόγω εξαιρετικά σημαντική και ωφέλιμη για τους δικαιούχους δράση του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Παράλληλες δραστηριότητες

   Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητικές δραστηριότητες θα πλαισιωθούν με σεμινάρια σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την ενίσχυση της ομαδικότητας, της υγιεινής διατροφής και υγιεινών τρόπων ζωής και  γενικότερα της  ολιστικής υγείας των παιδιών μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Ανάπτυξης, Θ. Βασιλόπουλος, ο Προϊστάμενος Γεν. Διεύθυνσης  Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ, Χ. Παπασημακόπουλος, η υπευθ. υλοποίησης προγράμματος ΤΕΒΑ Π.Ε. Ηλείας Α. Στασινούλια, η υπ. Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ Αχαΐας Μ. Ξένου και άλλα στελέχη της ΠΔΕ και συνεργάτες του προγράμματος.

   Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα αθλητικά σωματεία: Α.Ο Δόξα Ελαιώνας Ηλείας, Πανηλειακός Αθλητικός Όμιλος Πύργου, Γυμναστική Ένωση Πύργου – Ιφιτος, Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου, Αθλητικός Σύλλογος Αίολος, Α.Ο Ατρόμητος Βαρβάσαινας Ηλείας, Α.Ε Λεχαινών Ηλείας, Γ.Σ.Απόλλων Πύργου, Α.Σ Κόροιβος Αμαλιάδας, Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Πρόοδος Σαλμώνης, Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αετός Κεντρου Πηνειας, Αθλητικός Όμιλος Αρίων Αμαλιάδας, Γ.Σ Ήλιδας Επειός, Α.Ο Πανωλενειακός Καρατούλας Ηλείας, Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αμαλιάδα 2008, Α.Ο Αλφειός Επιταλιου Ηλείας, Γ.Σ. Αναγεννησις Πύργου, Αθλητική Γυμναστική Ένωση Αμαλιάδας – Υπερίων, Νέος Ατρόμητος Λασταιΐκων(Ακαδημία Ποδοσφαίρου Junior Academy), Α.Ο Ερμής Πύργου, Γυμναστική Ένωση Πύργου O Ηρακλής, Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργέας, Αθλητικός Και Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Μυρσιναϊκός, Γυμναστικός Σύλλογος Άθληση Πύργου

   Οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι αθλητικών φορέων και προπονητές που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να λάβουν πληροφορίες και να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση για να υποδεχτούν παιδιά και εφήβους ωφελούμενων ΤΕΒΑ,  στο τηλέφωνο 2611 100 230 καθημερινά 9:00 -14:00 καθώς και στο email: [email protected].

Περισσότερα Νέα