Σκέψεις για Δήμο Επικούριου Απόλλωνα με Φιγαλεία & Ανδρίτσαινα από την Κυβέρνηση

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, στα επόμενα 3 χρόνια θα γίνουν αλλαγές σε ότι αφορά τους δήμους της χώρας ενώ μερικοί δήμοι θα διασπαστούν με σκοπόν να δημιουργηθούν νέοι και που θα ταιριάζουν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Ο κ. Βούτσης δίνει σαφές χρονοδιάγραμμα θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία του νέου θεσμικού πλαισίου το τέλος του 2016 ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2019. Παράλληλα προαναγγέλλει ένα πιο αναλογικό εκλογικό σύστημα αλλά και αύξηση του αριθμού των δήμων. Μάλιστα στην τελευταία συνέντευξη Τύπου είχε μιλήσει ακόμη και για 1000 δήμους, από 325 που είναι σήμερα.
Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών οι δήμοι στην Επαρχία Ολυμπίας θα αλλάξουν καθώς ο ήδη υπάρχον σχεδιασμός τους έχει απομονώσει τις τοπικές περιοχές όπως την Ανδρίτσαινα. Οι σκέψεις είναι για δύο δήμους με τον πρώτο δήμο να ονομάζεται ΔΗΜΟΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ – ΖΑΧΑΡΩΣ με έδρα την Κρέστενα,θα περιλαμβάνει τους πρώην δήμους Σκιλλουντίας, Ζαχάρως και Αλιφείρας και ο δεύτερος ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ με έδρα την Νέα Φιγαλεία,ιστορική έδρα την Ανδρίτσαινα και θα περιλαμβάνει τους πρώην δήμους Φιγαλείας και Ανδριτσαίνης. Μάλιστα ίσως και ανάλογα τον σχεδιασμό, στον νεοσύστατο ΔΗΜΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ να συμπεριληφθεί και ο πρώην δήμος Είρας ο οποίος ανήκει στο Νομό Μεσσηνίας αλλά η ιστορία του συνδέεται με το Ναό του Επικούριου Απόλλωνος.
Αυτό θα ωφελήσει πολύ τις τοπικές έδρες των πρώην δήμων οι οποίες θα αποκτήσουν δημόσιες υπηρεσίες όπως και πριν αλλά και η διακυβέρνηση τέτοιου είδους δήμων θα επιφέρει πολλά θετικά στην οργάνωσή τους σε αντίθεση με σήμερα.

φιγαλεία τοπικές ειδήσεις

Περισσότερα Νέα