Σκληρή επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Πύργου προς τους βουλευτές: Ενημερώστε μας για τις ενέργειές σας για τα σκουπίδια. Βάλτε κόκκινες γραμμές

24 Ιουλίου - 17:19 Τοπικά

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας προς τους βουλευτές του Νομού Ηλείας για το φλέγον ζήτημα των σκουπιδιών. Αναλυτικά:

«Αξιότιμοι  κυρίες  και κύριοι  Βουλευτές του Νομού Ηλείας

έχοντας την πεποίθηση  ότι ως  εκλεγμένοι Βουλευτές  του Νομού Ηλείας,  είστε γνώστες  των προβλημάτων  του Νομού  και των πολιτών που σας  εξέλεξαν,  θεωρούμε  ότι  θα γνωρίζετε  και το  μείζον  πρόβλημα  της μη αποκομιδής των  απορριμμάτων από το Δήμο του Πύργου  για  οχτώ (8)  τουλάχιστον μήνες.  Είναι  περιττό να επανέλθουμε στους σημαντικούς  κινδύνους  που προκύπτουν για τη δημόσια υγεία  από την παρατεταμένη συσσώρευση  των απορριμμάτων  (σας παραπέμπουμε  σε σχετικές μας ανακοινώσεις επί του θέματος).

Η διαπίστωσή μας εδώ και καιρό  είναι συγκεκριμένη. Στην  πόλη αιωρείται άμεσος κίνδυνος  εκδήλωσης μολυσματικών  νόσων και δεν χωρά πλέον ουδεμία καθυστέρηση στην  άμεση αποκομιδή  των απορριμμάτων και στην απολύμανση της πόλης. Προκύπτει ευνόητα το ερώτημα ποιές είναι οι ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί   ως άμεσα  ενδιαφερόμενοι για το Νομό  Βουλευτές,  για την  άμεση λύση του προβλήματος. Σας ενημερώνουμε  ότι  Βουλευτής άλλης εκλογικής περιφέρειας  κατέθεσε  επερώτηση στη Βουλή  για το μείζον  αυτό  θέμα  ( κος  Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος) και η οποία  θα συζητηθεί στη Βουλή την 30  Απριλίου.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ   και εσείς ως  άμεσα ενδιαφερόμενοι και εκλεγμένοι από τους πολίτες  της πόλης  Βουλευτές να πράξετε  αναλόγως;  Επιπλέον μήπως θα έπρεπε  να  συμβάλλετε με προτάσεις  αλλά και να  πιέσετε τους αρμόδιους  για μία  μόνιμη  λύση  του προβλήματος,  ούτως ώστε να μην ξαναζήσει η πόλη τέτοια  τραγική κατάσταση;

Με όλο το σεβασμό και την εκτίμησή μας,  θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε  είτε δημόσια  είτε με όποιον  άλλο τρόπο εσείς κρίνετε, για τις ενέργειες  που έχετε αναλάβει ή σκέφτεστε να αναλάβετε,  ούτως ώστε  οι πολίτες  του Δήμου να απαλλαγούν από αυτή τη σύγχρονη μάστιγα.

Η δημόσια υγεία δεν έχει χρώμα,  παρά μόνο δυσοσμία,  υπανάπτυξη  και αρρώστιες, ταυτόχρονα όμως  είναι και από τα λίγα αδιαπραγμάτευτα αγαθά που  μας έχουν μείνει.   Εμείς βάλαμε την κόκκινη  γραμμή μας.  Εσείς;»

Περισσότερα Νέα