Σωτ. Σωτηρόπουλος: Τα Σχολεία μας έσωσαν την τιμή και την σημασία της Εθνικής μας γιορτής 25ης Μαρτίου, στο Δήμο Αρχ. Ολυμπίας…

24 Ιουλίου - 17:52 Τοπικά

Χθες ημέρα γιορτής και Εθνικής περηφάνιας παρακολουθήσαμε στα χωριά του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας τα Σχολεία μας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια -όπου και όποια παρέμειναν από την αντιπνευματική καταιγίδα των καταργήσεών τους από όλες τις Κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών) οι λιγοστοί μαθητές να παρελαύνουν με λεβεντιά και χάρη και να καταθέτουν δάφνινα στεφάνια στα Ηρώα των πεσόντων (επισυνάπτουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες)

Είδαμε (τουλάχιστον στη Δίβρη που παραβρεθήκαμε) στις χτεσινές ειρηνικές και υψιπετείς Εκδηλώσεις (χωρίς προστατευτικά κάγκελα από την Αστυνομία, όπως έγινε στις πόλεις) τους ηρωικούς εκπαιδευτικούς των 700 Ευρώ να δίνουν παραγγέλματα στην μαθητιώσα νεολαία και με τις εμπνευσμένες ομιλίες τους να προκαλούν ρίγη συγκίνησης, ελπίδας και απαντοχής στους αποκαμωμένους από την οικονομική δυσπραγία και την εγκατάλειψη κατοίκους…

Όμως, η απουσία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής της Αρχ. Ολυμπίας, που από το Νόμο πλέον έχει άμεση ευθύνη στα Σχολεία μας, εμφανής και εκκωφαντική. Και όχι μόνον στις χτεσινές εκδηλώσεις, αλλά και σε θέματα επιβίωσης και λειτουργίας των Σχολείων μας, όπως:

  • Πλήρης εγκατάλειψη των Σχολικών Κτιρίων (π.χ. στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμπείας, κάνουν μάθημα σε άθλιες αίθουσες «κλουβιά» των 12 τ.μ.)
  • Ακόμη και για την θέρμανση των αιθουσών τον χειμώνα που μας πέρασε, έπρεπε να ενδιαφερθούμε εμείς οι απέξω, για να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία.
  • Καμιά απολύτως μέριμνα και καμιά πρόταση (τις δικές μας τεκμηριωμένες τις πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων!…) για την αναβάθμιση σε πλήρη Λύκεια όπου χρειαζόταν και για επιχειρούμενη σκοταδιστική κατάργηση και άλλων Δημοτικών και Γυμνασίων.

Ας μείνουμε σε αυτά τα λίγα σήμερα, αφού η χτεσινή ελπιδοφόρα όαση των Σχολικών εκδηλώσεων που μας έκανε περήφανους, έδωσε πνοή κι ελπίδα για το αυριανό μέλλον του Δήμου μας.

Σωτήρης Σωτηρόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας

Περισσότερα Νέα