Σοβαρά προβλήματα από επιδρομή κάμπιας σε Νέα Φιγαλεία & Πετράλωνα | Μαύρισαν τα βουνά | Ανησυχούν οι κτηνοτρόφοι

24 Ιουλίου - 19:33 Τοπικά

Μεγάλα και σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι τις τελευταίες μέρες στη περιοχή της Νέας Φιγαλείας και των Πετραλώνων αλλά και όμορων οικισμών καθώς υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλη επιδρομή κάμπιας στη περιοχή. Ήδη καταγράφονται απώλειες και καταστροφές σε φυτικό κεφάλαιο με την εικόνα των ”μαύρων” δέντρων να προβληματίζει τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Ειδικά στα Πετράλωνα οι κάμπιες καταγράφονται σε χιλιάδες και ήδη έχουν φτάσει μέχρι τα σπίτια ανησυχώντας τους κατοίκους της περιοχής και φοβίζοντας τα παιδιά. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Κοινότητας κος Χαράλαμπος Καππής:

” Καταγράφουμε μεγάλη επιδρομή από κάμπιες στη περιοχή μας και αυτό ήδη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη καθημερινότητά μας και ανησυχεί τους κτηνοτρόφους για το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Ενημερώσαμε ήδη το Δασαρχείο Ολυμπίας καθώς και τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ώστε να έχουν εικόνα, αλλά το φαινόμενο είναι πολύ έντονο. Έχουν γεμίσει οι δρόμοι ενώ τα παιδιά φοβούνται ακόμα και να περπατήσουν αφού στο οδόστρωμα υπάρχουν χιλιάδες κάμπιες. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές το Δασαρχείο Ολυμπίας, τη Διεύθυνση Δασών Ηλείας , Δ.Α.Ο.Κ Ηλείας καθώς και την Π.Δ.Ε να επισκεφθούν την περιοχή μας και να κάνουν καταγραφεί αλλά και να μας ενημερώσουν για την εξέλιξη του φαινομένου.”

Στη Νέα Φιγαλεία ήδη το φαινόμενο είναι έντονο στην έξοδο της πόλης προς Πετράλωνα με τους πολίτες να αδυνατούν ακόμα και να περπατήσουν αφού και εκεί το οδόστρωμα έχει γεμίσει κάμπιες, ενώ ήδη μερικοί κτηνοτρόφοι καταγράφουν κάμπιες πλησίον των μονάδων τους. Οι κάτοικοι των περιοχών καλούν τις αρμόδιες αρχές να επισκεφθούν τις περιοχές να καταγράψουν το γεγονός και να μεριμνήσουν ανάλογα.

Περισσότερα Νέα