Σπάει «κοντέρ» η έξοδος του Πάσχα – Χιλιάδες οχήματα προς τη Δυτική Ελλάδα – Τα «περάσματα» σε αριθμούς

24 Ιουλίου - 19:36 Τοπικά

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, που έπειτα από δυο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο και μέσο το κλεινόν άστυ. Σήμερα Μ. Παρασκευή αναμένεται κορύφωση της «φυγής», με την κίνηση σε λιμάνια και το εθνικό οδικό δίκτυο να καταγράφει αύξηση ήδη από την Μ. Τετάρτη.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Από τα διόδια της Ελευσίνας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ολύμπιας Οδού, χθες μέχρι τις 6 το απόγευμα πέρασαν 49.500 οχήματα, αύξηση 4,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Στις 226.100 ανήλθαν συνολικά οι διελεύσεις από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, αύξηση της τάξεως 6,3%.

ΡΙΟ
Από τον σταθμό των διοδίων Ρίου με κατεύθυνση την Πάτρα, από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι και χθες 12μ.μ. πέρασαν 49.341 οχήματα, αύξηση 5,8%. Τα «περάσματα» των τελευταίων δυο ημερών άγγιξαν τις 21.000.

ΓΕΦΥΡΑ
Αυξημένη η κίνηση και στα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» με τις διελεύσεις το τελευταίο διήμερο να ξεπερνούν τις 32.000. Συγκεκριμένα τη Μ. Τετάρτη ανήλθαν στις 15.000 και από το πρωί της Μ. Πέμπτης μέχρι και τις 6μ.μ. ανέρχονταν στις 16.500.

ΕΛΕΓΧΟΙ
Σε πλήρη ισχύ βρίσκονται τα μέτρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας με συνεχείς ελέγχους για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στο εθνικό δίκτυο της Πατρών – Κορίνθου και της Πατρών –Πύργου με οχήματα του Τμήματος αυτοκινητοδρόμων και της Τροχαίας Πατρών, αντίστοιχα να πραγματοποιούν περιπολίες, Στον δρόμο βρίσκεται και συνεργείο ελέγχων για τον εντοπισμό παραβατών του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
Τη Μ. Παρασκευή από τις 6π.μ. έως τις 4μ.μ. απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα εξόδου στους αυτοκινητοδρόμους Αθήνα-Πάτρα και Ιόνιας Οδού. Τη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις για το ρεύμα εισόδου από τις 12μ.μ. έως και τις 10μ.μ.

Κεφαλονιά – Ιθάκη οι Πατρινοί

Το πλοίο «Α. Κάλβος» αναχωρεί καθημερινά γεμάτο.

Πάσχα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη επιλέγουν να κάνουν πολλοί Πατρινοί. Η επιβατική κίνηση στη γραμμή Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Στην αύξηση αυτή, συμβάλλει η επανεκκίνηση της γραμμής των δρομολογίων από το λιμάνι της Πάτρας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Ο ναυτιλιακός πράκτορας Γιώργος Τελώνης δήλωσε ότι η επιβατική κίνηση στην ακτοπλοϊκή γραμμή της Levante Ferries με το επιβατηγό οχηματαγωγό «Α. Κάλβος» πλησιάζει φέτος τα επίπεδα του 2019 και ίσως να τα ξεπεράσει.

Μετά τους περιορισμούς δύο χρόνων πανδημίας, είναι έκδηλη η ανάγκη του κόσμου να ξεφύγει σε έναν δημοφιλή προορισμό όπως αυτός των δύο νησιών του Ιονίου και να και να βιώσει από κοντά το κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και τη μοναδικότητα που προσφέρουν στον επισκέπτη.

Μεγάλη είναι και η κίνηση στα δρομολόγια της γραμμής της Κυλλήνης. Η Ζάκυνθος θα έχει επίσης μεγάλη επισκεψιμότητα. Ανάμεσα στους επισκέπτες και και αρκετοί Πατρινοί που παρά το κύμα ακρίβειας και τις δυσκολίες που υπάρχουν αποφάσισαν να πάνε για Πάσχα σε ένα από τα κοντινά νησιά του Ιονίου.

https://pelop.gr/

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Περισσότερα Νέα