Στ. Καννής: “Στην τροποποίηση θα υπάρχουν έργα, που θα ζωντανέψουν το Δήμο”. Ν. Θεοδώρου: “υπάρχουν χρέη και υπέρογκες απευθείας αναθέσεις”

20 Ιανουαρίου - 11:20 Τοπικά

“Αναγκαστικά” ψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία) το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Πύργου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και αυτό διότι όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Στάθης Καννής δεν εκφράζει την πλειοψηφία αλλά πρέπει να ψηφιστεί για να μπορέσει στη συνέχεια να κατατεθεί ο προϋπολογισμός.

Στην τοποθέτηση τους τόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος όσο και ο Δήμαρχος τόνισαν οτι στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού η δημοτική αρχή θα καταρτίσει το δικό της Τεχνικό Πρόγραμμα, όμως θα κάνει παράλληλα κάθε προσπάθεια να υλοποιήσει μη συμβασιοποιημένα έργα – που έχουν δημοπρατηθεί- αλλά και να μελετήσει έργα ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα (6,4 εκ. ευρώ) τα οποία πρέπει να ωριμάσουν ώστε να δημοπρατηθούν και αυτά.

Ενώ χαρακτηριστικά ο κος Κανής ανέφερε: «Στην τροποποίηση θα πούμε για τα δικά μας έργα, που θα ζωντανέψουν την πόλη και τα χωριά, για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε»

Τελικά το τεχνικό πρόγραμμα όπως αναφέραμε ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τον κο Μπέλτσο και την παράταξή του να ψηφίζουν λευκό και τον κο Αθανάσουλα να καταψηφίζει.

Θεοδώρου: “υπάρχουν χρέη και υπέρογκες απευθείας αναθέσεις”

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου οικονομικών Ν. Θεοδώρου καθώς στην τοποθέτησή του ανέφερε πως είχε ξεκινήσει η ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα οικονομικά του Δήμου και με τα έως τώρα δεδομένα ανέφερε οτι υπάρχουν ανεξόφλητα τιμολόγια ύψους 3.540.000 ευρώ, η διαφορά εσόδων-εξόδων στα ανταποδοτικά οφέλη είναι μείον 1,5 εκατομμύρια ευρώ , ενώ μόνο το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, οι απευθείας αναθέσεις φτάνουν περίπου στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κος Θεοδώρου δεσμεύτηκε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στο σώμα μόλις τελειώσει η ενημέρωση των υπηρεσιών.

Περισσότερα Νέα