Στα χέρια της Αστυνομίας μέλη διακίνησης μεταναστών με πλοκάμια και στην Ηλεία.

20 Ιανουαρίου - 18:55 Τοπικά

Σε έλεγχο λιμενικών σε νταλίκα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας εντοπίστηκαν κρυμμένοι τρεις παράτυποι μετανάστες και, παράλληλα, στην Πάτρα την Τετάρτη συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών στο εξωτερικό.

Και μπορεί η υπόθεση να «πιστώνεται» στους λιμενικούς της Ηγουμενίτσας, ωστόσο τα «εύσημα» λογίζονται στα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, τα οποία μετά από ενδελεχή έρευνα αποκάλυψαν τη δράση των τριών Αφγανών, μελών κυκλώματος διακίνησης, τα οποία διευκόλυναν τη μετακίνηση μεταναστών προς την Ιταλία, κρύβοντάς τους σε φορτηγά διεθνών μεταφορών που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», εντόπιζαν σε χώρους στάθμευσης σε Αχαΐα και Ηλεία.

Αυτή τη φορά η «δουλειά», σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», έγινε στα ΣΕΑ Αιγίου στον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Κορίνθου, όπου βραδινές ώρες Τρίτης προς Τετάρτη, οι δράστες μετέβησαν με αυτοκίνητο που παρακολουθείτο από τους λιμενικούς της Πάτρας. Οταν επικαθήμενο με οδηγό 50χρονο στάθμευσε στο σημείο, «άνοιξαν» το όχημα, επιβιβάζοντας σε αυτό τρεις αλλοδαπούς.

Οι λιμενικοί της Πάτρας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Π», κατόπιν άνωθεν εντολής και αφού διαπιστώθηκε πως η νταλίκα δεν επρόκειτο να ταξιδέψει μέσω του λιμανιού της πόλης, έθεσαν το όχημα σε διακριτική παρακολούθηση μέχρι και την Ηγουμενίτσα. Εκεί «παρελήφθη» από τους συνάδελφους τους, οι οποίοι και βρήκαν τους παράτυπους μετανάστες που είχαν «φορτωθεί», στο Αίγιο.

Ταυτοχρόνως, οι άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών συνέλαβαν σε σπίτι στον Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, όπου διέμεναν, αρχικά τους «2» και την Πέμπτη τον τρίτο της παρέας, που εντοπίστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου σε οικία πλησίον του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας».

Οι τρεις κατηγορούμενοι Αφγανοί που βρίσκονται στην Πάτρα από το 2005, από την εποχή του άτυπου καταυλισμού μεταναστών στην Ηρώων Πολυτεχνείου, είχαν συλληφθεί και πάλι τον Ιανουάριο του 2020 για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες και είχαν προφυλακιστεί. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, στη δίκη που έγινε, παρά τα επιβαρυντικά στοιχεία αθωώθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Αρχές Ιανουαρίου του 2023, πληροφορία που έφθασε στην Ασφάλεια του Λιμεναρχείου Πάτρας, έκανε λόγο για «δυναμική» επαναδραστηριοποιήσή τους, εξασφαλίζοντας την προώθηση μεταναστών στο εξωτερικό για λογαριασμό κυκλωμάτων και πως, έχοντας έδρα την Πάτρα, ενεργούσαν σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.

Οι συλληφθέντες αρνήθηκαν την εμπλοκή τους, επικαλούμενοι μάλιστα στην αθωωτική δικαστική απόφαση για συμμετοχή τους σε ανάλογες υποθέσεις.

πηγή: https://pelop.gr/

Περισσότερα Νέα