Σταθερή η παρουσία του Δήμου Πύργου στα σχολεία. Τα έργα που έγιναν και οι δηλώσεις των διευθυντών

24 Ιουλίου - 17:06 Τοπικά

Η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Πύργου ανέλαβε ενεργά πλέον ρόλο στη συντήρηση των σχολικών μονάδων. Με τη συμβολή του προσωπικού της κοινωφελούς εργασίας, που προσλήφθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την οργανωτικότητα  και διαχείριση της υπηρεσίας, τα σχολεία του Δήμου αποκτούν νέα όψη.

            Αρκετά από τα αιτήματα των Διευθυντών των σχολείων για συντήρηση, αποκατάσταση, καθαρισμό και ευπρεπισμό των μονάδων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ άλλα εξελίσσονται και θα συνεχίσουν ακόμα και τις μέρες των εορτών, που τα σχολεία θα είναι κλειστά και θα προσφέρονται για ταχύτερες εργασίες λόγω απουσίας των μαθητών.

            Το νοικοκύρεμα των μονάδων, οι εργασίες αποκατάστασης των περιφράξεων, οι συντηρήσεις στην τοιχοποιία από την υγρασία και τη χρήση των κτηρίων, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά, εξωτερικά και στα κάγκελα, αποκαταστάσεις ξυλουργικών, σιδηρουργικών, υδραυλικών και ηλεκτρολογικών φθορών, εκτιμήθηκαν και ανά περίπτωση προγραμματίστηκαν να εκτελεστούν ή ήδη ολοκληρώθηκαν.

            Συνεργεία εξειδικευμένων εργατών συστήθηκαν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία όλων των  Δημοτικών Ενοτήτων, υπό την οργάνωση και εποπτεία της Διεύθυνσης Παιδείας και την καθοδήγηση και επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

            Εκτελούνται στο Δήμο οργανωμένα εργασίες σε όλα σχεδόν τα σχολεία και η ικανοποίηση των Διευθυντών είναι διάχυτη. Χρήσιμη σε ορισμένες μονάδες είναι και η βοήθεια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που συνέβαλλαν στην προμήθεια υλικών, κατανοώντας τον τεράστιο αγώνα που γίνεται και την ανάγκη να αξιοποιηθεί στο έπακρο, η παρουσία στο Δήμο εργατών κάθε ειδικότητας.

            Από την πλευρά τους Διευθυντές των σχολείων δήλωσαν σχετικά : (οι δηλώσεις προκύπτουν από την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων)

κ. Νικόλαος Στάμος – Δημοτικό Σχολείο Βουνάργου: Στο σχολείο μας αυτήν την εποχή γίνεται ένας οργασμός εργασιών και σε αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πύργου. Υπάρχουν 3 συνεργεία που δουλεύουν ταυτόχρονα αυτήν την στιγμή. Υπάρχουν ελαιοχρωματιστές που έχουν προγραμματίσει να βάψουν τα κάγκελα και το σχολείο εξωτερικά  και αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν οι εργάτες που τους προσφέρει δωρεάν ο Δήμος. Βέβαια εμείς με τις πενιχρές επιχορηγήσεις που παίρνουμε προσπαθούμε και θα βάλουμε τα χρώματα. Υπάρχει ηλεκτρολόγος που φτιάχνει τα ηλεκτρολογικά και ταυτόχρονα υπάρχει και υδραυλικός που φτιάξει τις υδρορροές. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν εργάτες πάλι στο σχολείο μας οι οποίοι έφτιαξαν τις υγρασίες, να φτιάξουν διάφορα στοκαρίσματα και θα ολοκληρωθούν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα όλες οι εργασίες για τον ελαιοχρωματισμό και ότι χρειάζεται το σχολείο μας. Είμαστε ευτυχής που στην συγκεκριμένη στιγμή υπάρχουν οι εργάτες και θα γίνει το σχολείο μετά από τόσα χρόνια, ένα αίτημα που ήταν για τις υγρασίες και το βάψιμο θα πραγματοποιηθεί. Και θα ευχαριστήσω άλλη μια φορά τον Δήμο για αυτό το ν σκοπό.

κ. Γεώργιος Πικέας- 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Στο σχολείο μας γίνανε κάποια έργα, τα οποία με την συνδρομή των εργαζομένων του Δήμου Πύργου καταφέραμε και τα υλοποιήσαμε. Σύγχρονος εξωραΐστηκε η περίφραξη τα κιγκλιδώματα όλα ήταν σκουριασμένα και ανανεώθηκαν με χρώματα έτσι πολύχρονα για να είναι περιποιημένο. Οι πόρτες μας οι εσωτερικές , ένα μέρος του φράκτη που είχε πέσει τον επισκευάσαμε, χτίσαμε ένα κομμάτι μάντρας , αντικαταστήσαμε μια  περίφραξη  σκουριασμένη που ήτανε από κατασκευής του 5ου Δημοτικού Σχολείου, την επισκευάσαμε, βάψαμε και τα σίδερα. Προσπαθούμε καθημερινά να λύσουμε θέματα. Ο δήμος Πύργου μας έχει βοηθήσει σε αυτό το θέμα. Ο σύλλογος γονέων έβαλε χρώματα και υλικά. Το Δημοτικό Σχολείο, η σχολική κοινότητα και αυτή έβαλε ένα μέρος σε κάποια υλικά για να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε, όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά του σχολείου και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο με την συνεργασία με τον Δήμο Πύργου σε όλους τους τομείς. Νομίζω ότι θα προχωρήσει αυτό και ως προς το πράσινο κτίριο που ζητάμε να λυθεί χρόνια τώρα με τον σύλλογο γονέων και ο δήμος πύργου είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης της οικοδομικής άδειας, οπότε θα μπορούμε να μπούμε μετά σε κάποιο πρόγραμμα πράσινων κτιρίων. Νομίζω ότι είναι αγωγός ο δήμος και οτιδήποτε  εμείς ζητούμε τους έχουμε κοντά, και το προσωπικό και κύριο Δήμαρχο. Δημήτριος Μικέλης- 7ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: όπως είδατε το σχολείο μας έχει πολλές ανάγκες, επισκευαστικές κυρίως. Είναι ένα κτίριο περίπου 30 χρόνων. Αρκετά θέματα έχουν δημιουργηθεί από την παλαιότητα. Τώρα περιμένουμε και επισκέπτες από το εξωτερικό. Ευτυχώς η κυρία Ζάκγλη και ο κύριος Μπέλτσος, Αρμόδιος αντιδήμαρχος ευαισθητοποιήθηκαν, έστειλαν τα συνεργεία του Δήμου. Σήμερα δουλεύουν από το πρωί και ελπίζουμε ότι θα προλάβουμε. Βέβαια ελπίζουμε ότι το σχολείο μας θα γίνει περισσότερο σύγχρονο, πιο μοντέρνο και πιο ασφαλές για τα παιδιά μας.

 κ. Ιωάννης Μπουλογεώργιος- 3ο Γυμνάσιο Πύργου: Ευχαριστούμε τον Δήμο Πύργου και τους υπεύθυνους την κυρία Σοφία και τον κύριο Παναγιώτη και πιστεύω σε παραπέρα συνεργασία. Η συνεργασία που είχαμε με τον Δήμο ήταν για μένα πρώτη φορά που συνέβει τέτοια συνεργασία και είναι καλό να συνεχιστεί, είχε αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι φανερό, το έχουμε δεί και πιστεύω να έχουμε συνεργασία και άλλες φορές και σε άλλα προγράμματα και αργότερα.

            Από την πλευρά της η κα Σοφία Ζάγκλη Διευθύντρια Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου  δήλωσε την πλήρη ικανοποίησή της για την οργάνωση των συνεργείων, την ταχύτητα ανταπόκρισης στα αιτήματα των Διευθυντών των Σχολείων και την ποιότητα της προσφερόμενης εργασίας. Η παρουσία του Δήμου στα σχολεία είναι όχι μόνο εμφανής αλλά επικρατούσα πλέον σε κάθε εργασία απαραίτητη για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της ευπρέπειας των μονάδων. Η συμβολή όλων των Αντιδημάρχων και των Διευθύνσεων του Δήμου είναι καταλυτική για το εγχείρημα, που επιχειρείται  και απέδωσε γρήγορα καρπούς. Η ανταπόκριση του Δήμου είναι προς κάθε κατεύθυνση που μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση των σχολείων. Ακόμα και αιτήματα σε επίπεδο σύνταξης μελετών –όπως η πρόταση ένταξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου στην κατηγορία των Πράσινων Σχολείων- δρομολογήθηκε και  εκπονείται. Από την αρχή ήταν επιτυχής η οργάνωση τόσον και διαφορετικών ομάδων εργασίας προς κάθε κατεύθυνση και ανάγκη των σχολικών μονάδων.

            Ο Δήμαρχος Πύργου εξέφρασε από την πλευρά του την ικανοποίησή του και δήλωσε ότι αυτή η προσπάθεια θα διαρκέσει μέχρι να λυθεί και το πιο μικρό πρόβλημα των σχολείων του Δήμου μας και ότι προσωπικά σε τακτά χρονικά διαστήματα θα παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των εργασιών. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην πάρα πολύ καλή σχέση που υπάρχει με τον Δ/ντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ζέβλα, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα προβλήματα που φτάνουν μέχρι και την πιο μικρή Δημοτική Κοινότητα του Δήμου μας.

Περισσότερα Νέα