Στάθης Καννής: Το Πανεπιστήμιο Πατρών επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο τμήμα Μουσειολογίας

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

Η λειτουργία του Τμήματος Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στον Πύργο είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την πόλη μας. Ήδη, από τον Δεκέμβριο του 2019, η Κοσμητεία του Πανεπιστημίου είχε αρχίσει να συζητά το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας του τμήματος από τον Πύργο στην Πάτρα και να διακινούνται σενάρια που οδηγούσαν ακόμα και στην κατάργησή του.

Όλοι τότε διαβάσαμε τις δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου, ο οποίος, μετά από συνάντησή του με την τότε Πρύτανη, διαβεβαίωνε για την αλλαγή κλίματος που είχε πετύχει ο ίδιος. Πριν από κάποιες μέρες συναντήθηκε και με τον νέο Πρύτανη και δήλωσε ότι «αναγνωρίζει τη σοβαρότητα των προβλημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών  και στηρίζει τον αγώνα για την επίλυση των  δίκαιων αιτημάτων του» (δελτίο τύπου Πανεπιστημίου), εξαγγέλλοντας συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

Όμως, ο Δήμαρχος, είναι ανάγκη, εκτός από την «αναγνώριση» των προβλημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, να πείσει και πιέσει το Πανεπιστήμιο να αναλάβει τις ευθύνες που έχει απέναντι στο Τμήμα Μουσειολογίας του Πύργου, το οποίο έχει πλέον ενταχθεί στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Δεν μπορεί η δημοτική αρχή να κάνει ότι δεν άκουσε την πρόεδρο του Τμήματος, η οποία καταλόγισε εμμονή στο Πανεπιστήμιο Πατρών με το συγκεκριμένο τμήμα και αδιαφορία για την ενίσχυσή του. Η ίδια σημείωσε ότι το τμήμα χρειάζεται την υποστήριξη του Πανεπιστημίου, το οποίο οφείλει να μην απεμπολεί τις ευθύνες του.

O κύριος Δήμαρχος, στις επόμενες συναντήσεις σου με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών οφείλει να ζητήσει:

-να δώσουν επιπλέον θέση μόνιμου μέλους ΔΕΠ στο Τμήμα Μουσειολογίας

-να προκηρύξουν νέες θέσεις μελών ΔΕΠ.

-να προσλάβουν άμεσα συμβασιούχους διδάσκοντες.

Και επίσης πρέπει να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δήμο Πύργου, μέσω της οποίας θα επισφραγιστεί η δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία για την από κοινού αντιμετώπιση των  προβλημάτων.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι η λειτουργία ενός Τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για το ίδιο και να σταθεί πραγματικά αρωγός του.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ‘ΜΠΟΡΟΥΜΕ’

Περισσότερα Νέα