Στη σύσκεψη παραγωγών της Ηλείας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας

16 Ιανουαρίου - 10:19 Τοπικά

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας με εκπροσώπους παραγωγών της περιοχής.

Ο κ. Φίλιας, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Ομάδας Παραγωγών βιομηχανικής τομάτας & κορινθιακής σταφίδας Αμαλιάδας Ν. Ηλείας, της Ομάδας Παραγωγών βιομηχανικής τομάτας Κήπος Ν. Ηλείας και την Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Γαστούνης Ν. Ηλείας, συνομίλησε μαζί τους για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει στην παραγωγή και τα οποία οφείλονται στα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις, χαλάζι, καύσωνας). Αφορμή για την εν λόγω συνάντηση στάθηκε η αποστολή σε δικαιούχους των πρώτων αποφάσεων αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε τη σοβαρότητα του προβλήματος τόσο ως προς τον οικονομικό όσο και προς τον κοινωνικό αντίκτυπό του, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους.

Τα αιτήματα που εκφράστηκαν από τους παραγωγικούς φορείς, παρόλο που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, αποφασίστηκε να τύχουν της μέγιστης δυνατής πολιτικής ενίσχυσης με σκοπό οι παραγωγοί να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Φίλιας ανέφερε πως αποτελεί πάγια θέση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η στήριξη του αγρότη-επιχειρηματία ιδιαίτερα στη νέα εποχή που διανύουμε στην οποία η κλιματική κρίση δημιουργεί ολοένα και περισσότερες προκλήσεις και εμπόδια. «Για αυτό το λόγο θα πρέπει με μεγαλύτερη ένταση να ενσκήψουμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική παραγωγή, ώστε να εξασφαλίσουμε τόσο την επισιτιστική επάρκεια όσο και τα εισοδήματα των παραγωγών» παρατήρησε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Περισσότερα Νέα