Στη Βουλή «έφερε» εκ νέου η Δ. Αυγερινοπούλου την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας της επαρχιακής οδού Πύργου – Κατακόλου και η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας

24 Ιουλίου - 19:26 Τοπικά

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της διαρκούς μέριμνάς της για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη, και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, σχετικά με την αύξηση των δυστυχημάτων στο οδικό δίκτυο του Νομού, με αφορμή και το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα στην επαρχιακή οδό Πύργου – Κατακόλου μετά τον Άγιο Ιωάννη. Η κα Αυγερινοπούλου επισήμανε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για τον επαρκή ηλεκτροφωτισμό της επαρχιακής οδού και την εν γένει ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, ώστε να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή μέσα από την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων.

 

Στη Βουλή η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας με αναφορά της Βουλευτού, Δ. Αυγερινοπούλου

Στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνάς της για τη δημόσια υγεία, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή την επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ανδρίτσαινας, κ. Θεόδωρος Τζίβας, για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας.

Στην αναφορά της προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θανάση Πλεύρη, η κα Βουλευτής έθεσε την ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας της Ανδρίτσαινας, τονίζοντας ότι απαιτείται ενδυνάμωση τόσο με επιστημονικό προσωπικό όσο και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και με ασθενοφόρο. Λαμβάνοντας δε υπόψιν τα αυξημένα έκτακτα περιστατικά, καθώς η περιοχή δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών, λόγω του Επικούριου Απόλλωνα, η κα Αυγερινοπούλου επισήμανε ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε εξοπλισμό, δημιουργούν σημαντική δυσλειτουργία στην περίθαλψη των ασθενών από την στιγμή που το Κέντρο Υγείας καλύπτει περισσότερα από 50 χωριά της περιοχής.

Περισσότερα Νέα