Στην 26η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος θα συμμετέχει η Εθελοντική Δράση Πύργου.

24 Ιουλίου - 18:48 Τοπικά

Στην 26η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος θα συμμετέχει η Εθελοντική Δράση Πύργου πραγματοποιώντας εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στο Νοσοκομείο Πύργου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΠ:

Η Εθελοντική Δράση Πύργου σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Πύργου Νομού Ηλείας το Σύλλογο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών θα συμμετέχει στην 26η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος.

Η 26η Αμφικτιονία θα ξεκινήσει στη Καλαμάτα, και πριν από αυτή θα γίνει ένα ταξίδι μεταφέροντας την φλόγα της αμφικτιονίας σε πολλά σημεία της χώρας, με στόχο την διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η φλόγα θα μεταφερθεί από ποδηλάτες εθελοντές αιμοδότες, που θα ξεκινήσουν από το Ξυλόκαστρο. Στο Νόμο Ηλείας θα περάσουν από Νέα Μανωλάδα, Καπελέτο, Λεχαινά, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Αμαλιάδα, Πύργο, (3 Οκτώβριου) Αρχαία Ολυμπία, Κρέστενα, και Ζαχάρω

Η Εθελοντική Δρόση Πύργου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου και το Τμήμα Αιμοδοσίας Νοσηλευτικής Μονάδας Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας θα πραγματοποιήσουν το πρωί (9:30 – 13:30) Πέμπτη 3 Οκτώβριου αιμοδοσία από εθελοντές σε διαμορφωμένο χώρο στο Δημαρχείο Πύργου(Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο) και συγχρόνως θα γίνει περιφορά της φλόγας στη πόλη, από μαθητές.

Η χώρα μας βάση στατιστικών στοιχείων έχει ανάγκη ετησίως περίπου 630.000 μονάδες αίματος και κάνει εισαγωγή περίπου 25.000 έως 30.000 κάθε χρόνο με δαπάνη περί τα 4,5 εκατ. Ευρώ

Με τη δική μας συμμέτοχη στην εθελοντική αιμοδοσία οι ανάγκες αίματος μπορούν να καλυφθούν.

Περισσότερα Νέα