Στην Αμαλιάδα το 4ο Φεστιβάλ του «Κερνάμε Ελλάδα»

24 Ιουλίου - 19:35 Τοπικά

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το 4ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» που  αναμένεται να μετατρέψει την Αμαλιάδα σε γαστρονομικό σταυροδρόμι συζητήσεων, γνώσεων και προβολής ιδιαίτερων γεύσεων.  Στις 13, 14 και 15 Μαΐου 2022 στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας,  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ήλιδας επανέρχονται στη διοργάνωση έπειτα από δύο χρόνια, λόγω της πανδημικής κρίσης.

 Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν αγνά – ποιοτικά προϊόντα όπως Γαλακτοκομικά Προϊόντα, Αγνά Παρθένα Ελαιόλαδα, Μελισσοκομικά Προϊόντα, Ζυμαρικά, Κρασιά, Ποτά, Σοκολάτα, Βιολογικά Προϊόντα, Αρωματικά Φυτά, Ελληνικοί Ξηροί Καρποί, Καλλωπιστικά Φυτά, παστέλια αλλά και σπάνια προϊόντα όπως αρώνια και πολλά άλλα.   Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, με Chefs θα δημιουργούν παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα πιάτα.  για όλους τους επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ χωρίζεται σε επιμέρους  θεματικές ενότητες.

Παιδικό πρωϊνό : Από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας για ένα παιδί.  Προτάσεις για ένα γευστικό και δυναμωτικό παιδικό πρωινό, σε μια προσπάθεια να γίνει μέρος της καθημερινότητάς του. Πίτες, γαλακτοκομικά, μέλι, φρούτα και χυμοί σε μια δελεαστική σύζευξη που δεν θα αφήσουν ασυγκίνητους τους μικρούς  φίλους.

Γαστρονομία: Οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν  το ανάγλυφο των γεύσεων με  χαρακτηριστικά πιάτα της Ηλειακής αλλά και συνολικότερα της μεσογειακής κουζίνας. Άπειρες προτάσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος, για να γευτούν οι επισκέπτες με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Μελισσοκομικό Συνέδριο: Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μέλισσας, θα διεξαχθεί επιστημονικό συνέδριο, που θα αφορά την μελισσοκομία. Ειδικοί και επιστήμονες του κλάδου, θα μοιραστούν μαζί με τους επισκέπτες και θα  αναλύσουν όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Εκδήλωση Αρωματικά Φυτά: Πόσο σημαντικά είναι τα αρωματικά φυτά και με πόσους τρόπους μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Οι ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ έχουν ως εξής:

  • Την Παρασκευή 13 Μάϊου2022 από τις 16:00 έως τις 21:00
  • Το Σάββατο 14 Μαΐου και την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 από τις  10:00 έως τις 21:00

Περισσότερα Νέα