Στην εαρινή συνάντηση λυκοπούλων στο πάρκο ΣΠΚ ο Γαβρίλης Λιατσής: Ο Εξωραϊσμός του πάρκου θα συνεχιστεί.

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

 Την 1η διήμερη Εαρινή Συνάντηση Λυκόπουλων που οργάνωσε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου υπό την καθοδήγηση των Γίωργου Καραμάνη και Παναγιώτη Καρακίτσου  με την συμμετοχή  πάνω από 120 παιδιών από τον Πύργο, την Πάτρα την Τρίπολη και την Καλαμάτα, επισκέφτηκε το Σάββατο το απόγευμα ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Ανδρέα Σκαρτσιάρη και Παναγιώτη Εξαρχόπουλο.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Λιατσής συμμετείχε στην  τοποθέτηση στο πάρκο ΣΠΚ παραδείσιων πτηνών σε ένα μεγάλο στρογγυλό κλουβί που κατασκευάστηκε για το σκοπό αυτό. Το κλουβί και τα πτηνά, τα οποία θα παραμείνουν στο πάρκο και θα εμπλουτιστούν στο άμεσο μέλλον, ήταν μια προσφορά στο χώρο του πάρκου των συμμετεχόντων στο διήμερο Προσκόπων, ως ένδειξη ευχαριστίας για την φιλοξενία.

Ο  Δήμαρχος  Πύργου μιλώντας στους επισκέπτες  ανέφερε ότι:

«στην πρώτη θητεία μου ο χώρος του πάρκου ήταν ένας λασπωμένος δρόμος και μετατράπηκε σε χώρο αναψυχής ενώ  στην δεύτερη θητεία παραλάβαμε  ένα πλήρως εγκαταλελειμμένο πάρκο, που είχε μετατραπεί σε χώρο προσέλκυσης περιθωριακών στοιχείων. Από τις πρώτες μέρες ανάληψης καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής ο καλλωπισμός  του πάρκου υπήρξε μέσα στις πρώτες προτεραιότητες μας. Μετά την πολύ επιτυχημένη Χριστουγεννιάτικη  εκδήλωση και τη Γιορτή των Λουλουδιών που προσέλκυσε πλήθος δημοτών, βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να φιλοξενούμε 120 παιδιά και συνοδούς που κατασκήνωσαν στο πάρκο της ΣΠΚ.»

Οι παλιοί πρόσκοποι και συνοδοί των κατασκηνωτών Βίκτωρας Στιβανάκης και Χαράλαμπος Πανάρετος, αφού εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την πόλη του Πύργου για την φιλοξενία των κατασκηνωτών και τον θαυμασμό τους για την ύπαρξη ενός τέτοιου χώρου στο κέντρο της πόλης, υποσχέθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες την συνέχιση της προσπάθειας εξωραϊσμού του πάρκου.

Η εαρινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο ΣΠΚ και είχε ως στόχο την επαφή των παιδιών από διαφορετικές πόλεις μεταξύ τους, την ανακάλυψη και αξιοποίηση των πνευμόνων πρασίνου μέσα στον Πύργο και την γνωριμία με κεντρικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης (θέατρο Απόλλων, αρχαιολογικό μουσείο κλπ) μέσα από ένα μεγάλο παιχνίδι πόλης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου το χώρο επισκέφτηκαν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης  Μεσσαλάς, όπως και οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Σεϊντής και Σωτήρης Γεωργόπουλος.

Περισσότερα Νέα