Στην είσοδο της Αμαλιάδας τοποθετήθηκε από το Δήμο Ήλιδας το παγκόσμιο σύμβολο του Ολυμπισμού – Κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ

13 Απριλίου - 09:02 Τοπικά

Το παγκόσμιο σύμβολο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων -τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους- τοποθέτησε ο Δήμος Ήλιδας στην της πόλης της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα στη συμβολή της με τη Νέα Εθνική Οδό.

Το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων δένει άρρηκτα με την υπεραιωνόβια ελιά που βρίσκεται στο σημείο, προάγοντας τις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας, αφού ο κότινος αποτελούσε στεφάνι από κλαδί ελιάς με το οποίο έστεφαν το νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.

Η κατασκευή αποτυπώνει το έμβλημα με τους πέντε κύκλους χρώματος μπλε, κίτρινου, μαύρου, πράσινου και κόκκινου, που αντιπροσωπεύει την ένωση των πέντε ηπείρων, καλώντας όλους τους αθλητές του κόσμου να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Σχεδιασμός και η κατασκευή έγινε σε συνεργασία του Δήμου Ήλιδας με τον Τομέα Μηχανολογίας του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και συγκεκριμένα από μαθητές της ειδικότητας των Τεχνικών Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών. Για το κατασκευαστικό μέρος χρησιμοποιήθηκαν τα Εργαστήρια Μηχανολογίας, αφού εντάχθηκε το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο πλαίσια του μαθήματος.

Στο στάδιο του σχεδιασμού εργάστηκαν όλοι οι μαθητές της Γ΄ τάξης  της συγκεκριμένης ειδικότητας και για την ολοκλήρωση του έργου ανέλαβαν δράση πέντε μαθητές και συγκεκριμένα οι: Θεόδωρος Τσιόγκας, Ανδρέας – Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, Ιωάννης Σεϊντής, Γεώργιος Σεϊντής, Νικόλαος Πετρουτσάς, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών:  Παναγιώτη Καλογερόπουλου – Τομεάρχη Μηχανολογίας και Επαμεινώνδα Αλεξόπουλου – Εκπαιδευτικού Μηχανολογίας.

Περισσότερα Νέα