Στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων για κλινική εξέταση και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού η Διον. Αυγερινοπούλου: Ας κάνουμε πράξη την πρόληψη

24 Ιουλίου - 19:16 Τοπικά

Στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η επίσκεψη αυτή ήταν διαφορετική καθώς δεν εντασσόταν στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας της και ενημέρωσής της για τα προβλήματα και της ανάγκες της δομής υγείας. Είχε βαθύτερο νόημα, συμβολισμό αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο, καθώς η κα. Αυγερινοπούλου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα ζωής της Διοικήτριας Αριστέας Παπαδοπούλου, του προσωπικού της Μονάδας και του συλλόγου «Άλμα Ζωής» Αχαΐας για δωρεάν κλινική εξέταση και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Η Ηλεία Βουλευτής, πιστή σε αυτό το ραντεβού με την έγκαιρη πρόληψη, εξετάστηκε από τον Μαστολόγο-Χειρούργο Μαστού κ. Ιωάννη Χαβελέ, καθώς ο καρκίνος του μαστού δεν προλαμβάνεται ακόμα πρωτογενώς, μιας και δεν ξέρουμε τον ενοχοποιητικό παράγοντα για τη δημιουργία του, αλλά δευτερογενώς, δηλαδή με την έγκαιρη διάγνωση, εάν είναι δυνατόν πριν ακόμα γίνει ψηλαφητός ή δώσει συμπτώματα.

Όπως τονίζει η κα. Αυγερινοπούλου, με αφορμή αυτή την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία της διοίκησης της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων -που είχε μεγάλη ανταπόκριση στις γυναίκες της ευρύτερης περιοχής, καθώς χρειάστηκε να προγραμματιστεί και νέος κύκλος ραντεβού για εξέταση στις 17 Δεκεμβρίου- «η θεραπεία του καρκίνου του μαστού, όταν αυτός ανιχνεύεται έγκαιρα, έχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα για ίαση και καλύτερη πορεία. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας την σημασία της πρόληψης, έχει ήδη ξεκινήσει το εθνικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που φέρει τιμητικά την ονομασία «Φώφη Γεννηματά» και υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στόχος του είναι να παράσχει δωρεάν προσυμπτωματικό έλεγχο σε περίπου 1,3 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 50 έως 69 ετών. Μάλιστα, έχουν ήδη σταλεί πάνω από 1 εκατ. sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και τους τελευταίους μήνες έχουν ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Είναι μια ευκαιρία να το αξιοποιήσουμε όλες οι γυναίκες, να ξεπεράσουμε τον φόβο και τον δισταγμό και να κάνουμε δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στις οικογένειές μας, το οφείλουμε στην κοινωνία μας, στο ίδιο το δώρο της ζωής».

Περισσότερα Νέα