Στην Ολυμπία αντιπροσωπία του Colorado Springs – Αναβολή ταξιδιού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ιαπωνία

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Αντιπροσωπία από την αδελφοποιημένη πόλη Colorado Springs έφτασε στην Αρχαία Ολυμπία για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, την τιμητική συμμετοχή με ένα μέλος της στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και τη συμμετοχή στο φόρουμ αδελφοποιημένων πόλεων.

Η αντιπροσωπία, με επικεφαλής τον Ελληνοαμερικανό κ. Χάρη Καλόφωνο, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και τους Αντιδημάρχους, κα Ρόη Αντωνοπούλου και κ. Χάρη Σπηλιόπουλο. Ο κ. Γεωργιόπουλος καλωσόρισε τα μέλη της αποστολής και εξέφρασε τη λύπη του που, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν θα είναι δυνατή η παρουσία τους στο αρχαίο στάδιο για να παρακολουθήσουν την Αφή. Μεταξύ των δύο πλευρών επιβεβαιώθηκαν οι ιδιαίτεροι δεσμοί των δύο πόλεων που απορρέουν από την αδελφοποίηση ενώ έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Αναβολή ταξιδιού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ιαπωνία

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το ταξίδι αντιπροσωπίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην αδελφοποιημένη πόλη της Ιναζάβα Ιαπωνίας, από 2 έως 9 Απριλίου, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε σχετική επιστολή του προς τους μαθητές και τα άλλα μέλη της αποστολής, αναφέρει τα εξής: «Είναι γνωστή σε όλους η κατάσταση που έχει προκύψει σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του κορονοϊού και η επίδραση της κατάστασης αυτής στα πολύωρα αεροπορικά ταξίδια. Με αίσθημα ευθύνης και επίγνωσης της δύσκολης αυτής κατάστασης, σας γνωρίζω  ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αναβάλλουμε την προγραμματισμένη αποστολή μας στην Ιαπωνική αδελφή πόλη της Ιναζάβα από 2 έως 9 Απριλίου. Μια τέτοια αποστολή ίσως μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο μέλλον, κάτω από ευνοϊκότερες συνθήκες».

Περισσότερα Νέα