Στην Ολυμπία από αύριο το διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Τζούντο Νοτίου Ελλάδος

24 Ιουλίου - 18:50 Τοπικά

Μια μοναδική και εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Τζούντο Β Νοτίου Ελλάδος θα έχει την τιμή να υποδεχθεί η Ηλεία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην κοιτίδα του Παγκόσμιου Πολιτισμού, την Αρχαία Ολυμπία.

Επί δύο ημέρες, οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την παραμονή και ανήμερα της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους ΧΧΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας.

Η συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας με τον Αθλητικό Σύλλογο Τζούντο Ηλείας “OTANI”, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχει ως υπέρτατο σκοπό και αποστολή να στείλει στα πέρατα του κόσμου το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι, δεδομένου ότι στην Ευρώπη η παλιά Ιαπωνική τέχνη είναι μια μορφή σύγχρονης πάλης και θεωρείται ευγενές άθλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες απ’ την Ομοσπονδία οι συμμετοχές των αθλητών ξεπερνούν ήδη τις 150. Όλοι οι αθλητές με τους γονείς τους και τους προπονητές θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία της Αρχαίας Ολυμπίας για δυο ημέρες, ενισχύοντας με την παρουσία τους την γιορτή του Ολυμπισμού.

Διοργανώσεις αυτής της εμβέλειας, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς πέρα από την τιμή των αθλητών να συμμετέχουν σε αγώνες που λαμβάνουν χώρο στην Αρχαία Ολυμπία, την Παγκόσμια Πόλη, ενισχύεται η τοπική οικονομία, προβάλλεται ο τόπος μας και χαρακτηρίζεται ως ένας χώρος ιδιαίτερης αθλητικής σημασίας.

Για τους παραπάνω λόγους καταβάλλεται διαρκής προσπάθεια από τον Αθλητικό Σύλλογο Τζούντο Ηλείας και το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την καθιέρωση της διοργάνωσης κάθε δύο χρόνια, παραμονή και ανήμερα της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ώστε να γίνονται οι αντίστοιχοι αγώνες.

Επισημαίνεται ότι του χρόνου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 1Ο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο “Otani” στην Αρχαία Ολυμπία με την συμμετοχή αθλητών απ’ όλο τον κόσμο και αναμένεται εντός των ημερών να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Στην Ελλάδα το Τζούντο αναγνωρίστηκε επίσημα το 1977 και εντάχθηκε στον ΣΕΓΑΣ ενώ το 1985 ιδρύθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο που σήμερα αριθμεί 150 και πλέον σωματεία με μια «δύναμη» 6.000 αθλητών και αθλητριών.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο πατέρας του Τζούντο Τζιγκόρο Κάνο υπήρξε βασικός συνεργάτης του Βαρόνου Πιερ ντε Κουμπερτέν ,είχε ενεργό ρόλο στο Ολυμπιακό Κίνημα, όντας και μέλος της ΔΟΕ, παρόλο που δεν κατάφερε να δει το Τζούντο ως Ολυμπιακό Άθλημα, αφού μπήκε στις Ολυμπιάδες το 1964 στους Αγώνες του Τόκιο.

Περισσότερα Νέα