Στην συνάντηση των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής με αντιπροσωπεία της ΚΟ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας η Δ. Αυγερινοπούλου

24 Ιουλίου - 19:33 Τοπικά

Στην συνάντηση των διακομματικών αντιπροσωπειών των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής με την αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Βαυαρίας μετείχε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ως Μέλος  της αντιπροσωπείας της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τη συνδρομή της Ελλάδας στη νέα προσφυγική κρίση, την πορεία των διαπραγματεύσεων για το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο και τέλος την πρόκληση παροχής στέγης, σχολικής εκπαίδευσης και  κοινωνικών επιδομάτων καθώς και την πρόσβαση στην αγορά εργασίας σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Στις παρυφές της συνάντησης για το μεταναστευτικό ζήτημα, συζητήθηκε, ακόμη, η διάσταση της κλιματικής μετανάστευσης και οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω εμπέδωση της συνεργασίας Ελλάδας – Γερμανίας στους τομείς της κλιματικής δράσης, της αγροδιατροφής και της επισιτιστικής ασφάλειας, της μετάβασης σε μια οικονομία μηδενικού άνθρακος, της  βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων, των βιώσιμων επενδύσεων και της δημιουργίας πράσινων θέσεων εργασίας, αλλά της εργαλειοποίησης της ενέργειας, κάτι το οποίο ανεδείχθη και από την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τέλος, κεντρικό σημείο της συζήτησης ήταν και η ανάγκη ανταλλαγής τεχνογνωσίας και περαιτέρω εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στα ανωτέρω ζητήματα και δη στην περιφρούρηση των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας που είναι και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα Νέα