Στην τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΑΠ η Δρ. Αυγερινοπούλου, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

24 Ιουλίου - 19:30 Τοπικά

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Αν. Τασούλα, εκπροσώπησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην τελετή αναγόρευσης του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στον τομέα της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος.

Η απόδοση του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Πατριάρχη, μετά από ομόφωνη απόφαση του Προέδρου και των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, αποτελεί την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση και με αυτήν αναδεικνύεται η διεθνώς καταγραφείσα πολυετής και πολυσχιδής συνεισφορά του Πατριάρχη στην προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, καθώς και οι πρωτοπόρες περιβαλλοντικές του παρεμβάσεις σε όλο τον κόσμο – από τη Μεσόγειο ως τον Αμαζόνιο και τη Λατινική Αμερική – για ένα ανθρώπινο αύριο.

Μετά το πέρας του τελετουργικού ο Παναγιώτατος πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Δεκάλογος Κοινωνικής Οικολογίας».

Περισσότερα Νέα