Στις 14:15 η Φλόγα θα βρίσκεται στην Αμαλιάδα και στις 15:30 στον Πύργο

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Η Ολυμπιακή Φλόγα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2020, που θα ξεκινήσει, μετά την τελετή αφής, από την Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου το ταξίδι της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί κανονικά βάσει του ΦΕΚ αριθ. Φύλλου 723/6-3-2020 της απόφασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που ελήφθη μετά την συνεδρίασης της 9ης Μαρτίου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την πόλη της Αμαλιάδας την Πέμπτη 12 Μαρτίου, με ώρα άφιξης 2.15 μ.μ. στην Αντ. Πετραλιά λίγο πριν τις σιδηροδρομικές γραμμές στο ύψος της οδού Σμύρνης. Κατόπιν η φλόγα θα συνεχίσει με λαμπαδηδρομία στις οδούς Αντ. Πετραλιά, Ερμού και Αρχαίας Ήλιδος μέχρι και 300 μέτρα μετά την Πλατεία Ανεμομύλου στην Οδό Καλυβίων.

Στη συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα θα εισέλθει στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας στην Ρωμαϊκή Αγορά, βάσει του προγράμματος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στις 2. 46μ.μ.., όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί ένα σύντομο τελετουργικό, που περιλαμβάνει ανάκρουση Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Ιαπωνίας και Ελλάδας με παράλληλη έπαρση των αντίστοιχων σημαιών, χαιρετισμοί επισήμων από Δήμο Ήλιδας, εκπρόσωπο Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΤΟΚΥΟ 2020 και από εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στον Πύργο

 Έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πως οι Τελετές Αφής (12 Μαρτίου), Παράδοσης (19 Μαρτίου) της Ολυμπιακής Φλόγας «Τόκυο 2020», καθώς και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Ο Δήμος Πύργου ενημερώνει ότι η  επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί στη Πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

  Οι λαμπαδηδρόμοι του Δήμου θα παραλάβουν τη δάδα στην οδό Πατρών (Δημοτικό Στάδιο Πύργου) και θα ανάψουν το βωμό στο  μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης.

  Να σημειωθεί πως από τις εκδηλώσεις του Δήμου Πύργου, έχει εξαιρεθεί το πολιτιστικό πρόγραμμα και η συμμετοχή μαθητών στο δρώμενο , τηρώντας τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορονοϊού.


Περισσότερα Νέα