Στις 21 Μαΐου ανανεώνουμε την εντολή! Άρθρο του Νίκου Καλάκου

24 Ιουλίου - 19:05 Τοπικά

Του Νίκου Καλάκου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, τήρησε τον λόγο του για εξάντληση της τετραετίας και για εθνικές εκλογές μέσα στην άνοιξη, ανακοινώνοντας ότι οι κάλπες θα στηθούν την Κυριακή 21 Μαΐου.

Πλέον οι πολίτες της Ηλείας και όλης της χώρας καλούνται να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα διλήμματα είναι σαφή και η υπεροχή ξεκάθαρη. Η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε μισοδιαλυμένες εργολαβίες στην Πατρών-Πύργου, που με τον σημερινό πληθωρισμό θα είχαν διακοπεί οριστικά, και ξανάβαλε το έργο σε τροχιά υλοποίησης ενώνοντάς το με την Ολυμπία Οδό, ώστε οι Ηλείοι να έχουν τον ίδιο δρόμο από τον Πύργο ως την Αθήνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε τον διαγωνισμό το 2014 και επί τέσσερα χρόνια έκανε οκτώ δημοπρατήσεις για να πάρει ένας συγκεκριμένος εργολάβος το μισό έργο, υπογράφοντας τις μισές συμβάσεις δύο μήνες πριν από τις εκλογές για να πουλήσει ελπίδα στον ηλειακό λαό.

Η Νέα Δμοκρατία εκτέλεσε άψογα ένα μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα και παρά τις όποιες αστοχίες αντιμετώπισε αποτελεσματικά την πανδημία, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «παιχνίδια»  με το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Η Νέα Δημοκρατία διέθεσε 45 δις. ευρώ για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας και άλλα 10 δίς. Ευρώ για την ενεργειακή κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που έκανε, ήταν να τάζει τα πάντα στους πάντες, χωρίς να έχει καμία συναίσθηση του δημοσιονομικού κινδύνου.

Η Νέα Δημοκρατία μείωσε τους φόρους και αύξησε μισθούς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «έπνιξε» την ανάπτυξη και την οικονομία με υπερφορολόγηση και με καθηλωμένους μισθούς, βυθίζοντας τους πολίτες σε μια «έντιμη φτώχεια».

Η Νέα Δημοκρατία επιτάχυνε σημαντικά την έκδοση κύριων συντάξεων, έδωσε αυξήσεις μετά από δώδεκα χρόνια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τις «πετσόκοψε» με τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου και άφησε πίσω του χάος στον ΕΦΚΑ με χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Η Νέα Δημοκρατία ενίσχυσε την εθνική άμυνα, έχτισε ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και ήλεγξε το μεταναστευτικό, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε αμυντικές συμφωνίες και μας έλεγε «ανοίξτε τα σύνορα στον Έβρο».

Φυσικά υπήρξαν λάθη και αστοχίες, για τις οποίες ο ίδιος πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη και ανέλαβε την ευθύνη. Όμως αυτά δεν αναιρούν τη γενική εικόνα, η οποία δείχνει πως η κυβέρνηση που αντιμετώπισε τις περισσότερες και σοβαρότερες κρίσεις από οποιαδήποτε άλλη, κράτησε τη χώρα όρθια και την έβαλε σε τροχιά ανάπτυξης. Για αυτό στις 21 Μαΐου ανανεώνουμε την εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Περισσότερα Νέα