Στις εκδηλώσεις για την Μάχη της Αγουλινίτσας και στην μεγάλη γιορτή για τα 40 χρόνια του Κοροίβου ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού& Πολιτισμού Ν. Κοροβέσης

24 Ιουλίου - 19:35 Τοπικά

Την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είχαν δύο πολύ ξεχωριστές εκδηλώσεις το τελευταίο τριήμερο στην Ηλεία, ο εορτασμός των 201 χρόνων από την Μάχη της Αγουλινίτσας στο Επιτάλιο με μια πληθώρα αναβιωτικών και πολιτιστικών δράσεων  το Σαββατοκύριακο που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, καθώς και το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της μεγάλης γιορτής του τμήματος μπάσκετ της ομάδας του Κοροίβου που γιόρτασε  στο Παλούκι τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου. Και τις δύο εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Νίκος Κοροβέσης, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει στην πράξη τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ξεκίνησαν στο Επιτάλιο οι επετειακές εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν χθες,  για τα 201 χρόνια της Μάχης της Αγουλινίτσας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επιταλίου «Επί της Αλός» και με τη συνδρομή του συμβουλίου της Κοινότητας Επιταλίου, του Συλλόγου Γυναικών Βώλακος, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Επιταλίου και του Αθλητικού Ομίλου «ΑΛΦΕΙΟΣ» Επιταλίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις  τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο ίδιος προσωπικά είναι πάντα παρόντες και μάλιστα έμπρακτα σε σημαντικά γεγονότα της Ηλείας.

«Θεωρούμε  υποχρέωσή μας  να κρατήσουν ζωντανή την  ιστορία του τόπου μας, να διαφυλάξουμε  και να αναδείξουμε την ιστορική  μνήμη και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτό το σκοπό είχαν οι πλούσιες αναβιωτικές και πολιτιστικές δράσεις που συνδιοργανώσαμε με την συνεργασία των τοπικών συλλόγων του Επιταλίου αλλά και πολιτιστικών, λαογραφικών και αναβιωτικών συλλόγων και που ήταν μοναδικές. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν  αυθεντικά άρματα και παραδοσιακές φορεσιές του 1821 από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακού Οπλισμού Πατρών, έγινε λαμπαδοφορια μαθητών, αναβιωτών και λοιπών παραδοσιακών τμημάτων, παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου,   τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ» από μαθητές του γυμνασίου Επιταλίου και βεβαίως υπήρχε και συνέχεια την Κυριακή. Το Επιτάλιο »

Τέλος, την Παρασκευή το βράδυ, ο κ. Κοροβέσης, παρευρέθηκε στην μεγάλη εκδήλωση του Κοροίβου στο εστιατόριο «Αμβροσία summer» στο Παλούκι της Αμαλιάδας με την στήριξη της Περιφέρειας. Σε μια όμορφη βραδιά, όπου παράγοντες, προπονητές, παίκτες όλων των τμημάτων και οι φίλαθλοι της ομάδας (Koroivians), γιόρτασαν όλοι μαζί τα 40 χρόνια παρουσίας του συλλόγου στα αθλητικά δρώμενα τόσο της Ηλείας όσο και της χώρας.

Περισσότερα Νέα