Στις ΗΠΑ η Αυγερινοπούλου. Παρεμβάσεις στην ομογένεια για στήριξη της Ηλείας

24 Ιουλίου - 18:45 Τοπικά

Σε βραδιά θερμής στήριξης του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τόσο από επιφανείς παράγοντες της αμερικανικής οικονομικής ζωής, όσο και από διακεκριμένα μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, εξελίχθηκε η χθεσινή εναρκτήρια εκδήλωση της μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας «The Hellenic Initiative», (thehellenicinitiative.org) κατά την οποία, παρουσία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Μπιλ Κλίντον, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια, για επενδύσεις στην Ελλάδα και για τη στήριξη νέων Ελλήνων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα.

Στο επίσημο δείπνο, στο οποίο παρέστη η Βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, παρακάθισαν περισσότεροι από 650 καλεσμένοι, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, εκπρόσωποι φιλανθρωπικών ιδρυμάτων όπως το Stavros Niarchos Foundation και το Bill Clinton Foundation, εκατοντάδες ομογενείς και ισχυροί επιχειρηματίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά και για το «πραγματικό ελληνικό θαύμα» που έχει επιτελέσει σε τόσο μικρό χρόνο, είχε τόσο ο επικεφαλής της διοργάνωσης κ. Τζορτζ Στεφανόπουλος, όσο και ο Μπιλ Κλίντον, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σαφή βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και του επενδυτικού κλίματος. Οι ίδιοι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην ηγεσία του κ. Σαμαρά, αλλά και τον θαυμασμό τους στη δύναμη του ελληνικού λαού. Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εμπιστευτεί τη χώρα και να μην την κρίνει με βάση τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, αλλά με βάση τα όσα έχει επιτύχει τα τελευταία 2.500 χρόνια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Δρ. Αυγερινοπούλου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, κ. Αλέξη Γιαννούλια, τον Πρόεδρο του Libra Group κ. Τζορτζ Λογοθέτις, καθώς και με εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.

Η κα. Αυγερινοπούλου συναντήθηκε με τον κ. Τζορτζ Στεφανόπουλος, ο οποίος, ως γνωστόν, κατάγεται από την Ηλεία. Η Βουλευτής, αφού εξέθεσε την ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης της ιδιαίτερης πατρίδας τους, ζήτησε από τον κ. Στεφανόπουλο τμήμα των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από το “Hellenic Initiative Organization” να διατεθούν και σε δράσεις για την Ηλεία.

Η κα. Αυγερινοπούλου, που έχει πρωτοστατήσει στην ίδρυση της κοινότητας των νέων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Ελλάδα «Global Shapers» είχε συνάντηση χθες με τον κ. Στεφανόπουλο, τον Πρόεδρο της Coca-Cola κ. Μουχτάρ Κεντ, και τον Ελληνο-Αμερικανό δικηγόρο Τζορτζ Στάμας για τη δημιουργία προγράμματος αρωγής νέων επιχειρηματιών, καθώς και για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλήνων και Ελληνο-Αμερικανών νέων επιχειρηματιών και μελών του «Next Generation Initiative», που ίδρυσε μετά την οικονομική κρίση ο Τζορτζ Στεφανόπουλος.

Περισσότερα Νέα