Στο 15% το επίπεδο ανακύκλωσης στον Πύργο. Απολογισμός από τον Δ. Μπέλτσο

24 Ιουλίου - 17:22 Τοπικά

Σε απολογισμό του έργου του Δήμου Πύργου στον τομέα της Ανακύκλωσης παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος. Ο κος Μπέλτσος αναφέρθηκε αναλυτικά στους τόνους Ανακυκλώσιμων υλικών που στέλνει ο Δήμος στο ΚΔΑΥ Πάτρας τονίζοντας οτι παρόλο το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη με τα σκουπίδια, τα ποσοστά της  Ανακύκλωσης μέσα σε 5 μήνες έφθασαν το 15%.

Πιό αναλυτικά όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης οι τόνοι των ανακυκλώσιμων υλικών έχουν ως εξής:

Ιούνιος 2014            60,47 τόνοι  (Δημοτική Αρχή Παρασκευόπουλου)

Αύγουστος 2014     39,80 τόνοι  (Δημοτική Αρχή Παρασκευόπουλου)

Οκτώβριος 2014    98,02 τόνοι

Δεκέμβριος 2014   106,26 τόνοι

Φεβρουάριος 2015 119,38 τόνοι + περίπου 15 τόνοι γυαλιού από τις καμπάνες που έχουν τοποθετηθεί.

Βάση των πιό πάνω στοιχείων όπως τόνισε ο κος Μπέλτσος αυτή τη στιγμή ο Δήμος έχει καταφέρει να έχει τα υψηλότερα ποσοστά ακόμα και από την περίοδο που ξεκίνησε επίσημα η ανακύκλωση το 2009.

“Παραλάβαμε την ανακύκλωση στο 3,5% και την έχουμε φτάσει έως τώρα στο 15% με στόχο έως τον Ιούνιο να πάμε στο 20-25% ”  ανέφερε ο Αντιδήμαρχος. “ηδη γίνεται επέκταση του δικτύου και στην Ώλενα ( έως τέλη Μαρτίου σε όλες τις δημοτικές ενότητες) ενώ την Τετάρτη ξεκινά και καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία και παράλληλα εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου θα γυρίζει πόρτα- πόρτα για να ενημερώνουν τους πολίτες μοιράζοντας σακούλες και άλλο υλικό ώστε όλοι να ευαισθητοποιηθούν και να ξεκινήσουν να ανακυκλώνουν” συνέχισε ο κος Μπέλτσος.

Κλείνοντας ο κος Μπέλτσος ευχαρίστησε τους πολίτες που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή καλώντας παράλληλα  επαγγελματίες και δημότες να συνεχίσουν να ανακυκλώνουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Περισσότερα Νέα