Στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης βρέθηκε ο Δήμαρχος Πύργου

24 Ιουλίου - 18:07 Τοπικά

Το 4ο Γυμνάσιο Πύργου επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος, για να διαπιστώσει από κοντά την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα οι μαθητές μας για την ανακύκλωση. Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές, αφού την περασμένη εβδομάδα ενημερώθηκαν για την σημασία και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης για το περιβάλλον και την κοινωνία, ξεκίνησαν με την καθοδήγηση του Συλλόγου διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, το πρόγραμμα: <<Ανακυκλώνοντας στο σχολείο>>.

Το πρόγραμμα συνίσταται στο να φέρνουν καθημερινά οι μαθητές ανακυκλώσιμα υλικά από το σπίτι τους στο σχολείο. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται 250 μαθητές να μπαίνουν στα σπίτια τους και να πραγματοποιούν την ανακύκλωση, γιατί ενδεχομένως οι γονείς τους αδυνατούν να το κάνουν, ίσως λόγω έλλειψης επαρκούς ενημέρωσης ή λόγω άλλων προβλημάτων.

Ο Δντης του σχολείου κ. Γ. Κομιώτης καλωσόρισε τον κ. Δήμαρχο και του ζήτησε την συμπαράσταση και την αρωγή του.

Ο Δήμαρχος απεύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές, συγχάρηκε την σχολική κοινότητα για την πρωτοβουλία τους και τους είπε ότι: <<δεν απαιτεί κόπο η ανακύκλωση αλλά ότι χρειάζεται ευαισθητοποίηση και φροντίδα >> και σαν Δήμος, υποσχέθηκε, ότι θα συνδράμει στην προσπάθεια.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Σ. Τσιπολίτης δήλωσε ότι το όλο εγχείρημα απαιτεί συνεχή υποστήριξη από όλους τους φορείς της σχολικής κοινότητας και από το Δήμο, ώστε να υπάρχουν κάδοι και να αδειάζουν έγκαιρα.

Περισσότερα Νέα