Στο Άσυλο Ανιάτων Νέα Βασιλειάς η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

24 Ιουλίου - 17:06 Τοπικά

Μία όμορφη πολύχρονη παράδοση συνέχισε   κι εφέτος η Ένωση Παλαιών Παλαιών Προσκόπων Ηλείας.
        Ανελλιπώς, αντιπροσωπεία τους, πραγματοποιούν το επί σειράν ετών, ραντεβού τους με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.  
          Έκαναν  την παραδοσιακή ΄”Καλή Πράξη ” των Αγίων αυτών Ημερών του Πάσχα,στο Άσυλο Ανιάτων” Ν.Βασιλειάς”, που στεγάζει και περιθάλπει στοργικά αυτούς τους συνανθρώπους μας, τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο,        
         Πρόσφεραν  στους απόμαχους της Ζωής, τα ικανή ποσότητα τροφίμων και ειδών διαρκείας και άλλα δώρα στους εκεί τροφίμους του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, αναγνωρίζοντας έτσι το θεάρεστο έργο της. .
           Κατά τις επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους μεταδώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου ,της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης, δημιουργώντας μια χαρούμενη ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας ευχές

          Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, κ. Κώστας  Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων δήλωσε:
         ”Ακολουθώντας την πολύχρονη παράδοση, τις Άγιες Ημέρες , για βοήθεια στον συμπολίτη μας, είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία  ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας.  Εμείς, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας. Στις προθέσεις μας είναι να συνεχίσουμε μια πολυεπίπεδη Προσφορά σε Ιδρύματα και μεμονωμένους συμπολίτες”

          Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις των Υπαρχηγών κ.κ.Ανδρέα Γιατρά και ,των μελών  Κώνστ. Παπαδόπουλου, Παύλου Αυγερινόπουλου, Επαμ.Κωνσταντακόπουλου και Κώστα Σμαρνάκη που τόνισαν τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού και την ευεργετική επίδραση στην Νεότητα ,που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή, καθώς και την μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας με το πολύμορφο έργο Της.. Εξέφρασαν την μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Μητρόπολη  Ηλείας, που περιθάλπει στοργικά  όσους έχουν ανάγκη, τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια και τις άριστες συνθήκες που έχει εξασφαλίσει το ακάματο προσωπικό. Σχετικές με τα παραπάνω ήταν και οι δηλώσεις του Παλαιού Βαθμοφόρου κ.Γιάννη Τζαβέλλα  και του μέλους της Επιτροπής Γονέων των Προσκόπων κας Άννας Χρυσανθακοπούλου.
        Ανάμεσά τους στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στην νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τον οργανωμένο σύνδεσμο που δημιούργησαν συμμετέχοντας σε παρόμοιες εκδηλώσεις και υλοποιώντας τις Αρχές και τα Ιδεώδη της Προσκοπικής Κίνησης.

Περισσότερα Νέα