Στο Δήμο Ήλιδας το Σαββατοκύριακο ο Μανώλης Γραφάκος – Επίσκεψη στην Τριανταφυλλιά και συμμετοχή στη μεγάλη περιβαλλοντική δράση

2 Μαρτίου - 08:38 Τοπικά

Επίσημη επίσκεψη στον Δήμο Ήλιδας, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου και προέδρου του ΦοΔΣΑ Ν. Ηλείας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και με αφορμή την παρουσία του στη δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που θα διεξαχθεί στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου, πραγματοποιεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλης Γραφάκος.

Εκτός από την ειδική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας, στο πλαίσιο της δράσης υποθαλάσσιου καθαρισμού του  λιμανιού από επαγγελματίες δύτες, ο κύριος Γραφάκος το πρωί της Κυριακής θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Ήλιδας στο Δημαρχιακό Μέγαρο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπως η διαχείριση των αποβλήτων με έμφαση στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης.

Αμέσως μετά οι δύο άνδρες θα επισκεφτούν τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων της Ηλείας (Εργοστάσιο Απορριμμάτων Τριανταφυλλιάς).

Υπενθυμίζεται ότι η περιβαλλοντική δράση θα ξεκινήσει με τον καθαρισμό του Παλουκίου το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου, ενώ διοργανώνεται με πρωτοβουλία της «TURBOMED – ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ», στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης.

Στη δράση συμμετέχουν δύτες της Μεσογειακής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος (Mediterranean Company Environmental Protection – MEPP), ενώ έχει τη στήριξη της HELMEPA (Ένωση Ναυτικών & Πλοιοκτητών για την Προστασία της Θάλασσας) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας.

Περισσότερα Νέα