Στο επίκεντρο Πανελλήνιων προσκοπικών δράσεων το επόμενο διάστημα η Ηλεία.

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Η Ηλεία θα είναι στο επίκεντρο πανελλήνιων προσκοπικών δράσεων το επόμενο διάστημα.

Αύριο Πέμπτη και μέχρι τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, με βάση τον Πύργο θα ξεκινήσει η πανελλήνια δράση του Προσκοπικού Δικτύου, το οποίο αποτελείται από νέους 18-26 ετών. 40 περίπου άτομα από όλη την Ελλάδα –  και κυρίως από τα νησιά, θα έρθουν στον Πύργο και θα μείνουν στον χώρο της Ιεράς Μητρόπολης στη Σκαφιδιά.

Η δράση που έχει την επωνυμία Παρεμβατικές Διαδρομές 2019 «π.δ. *19» θα έχει ως βάση τον Πύργο, ωστόσο θα υπάρξουν μετακινήσεις στις πόλεις Τρίπολη, Καλαμάτα και Άργος.

Κατά τη διάρκειά της , την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα γίνει δράση κοινωνικής παρέμβασης σε συνεργασία με την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, όπου θα ζωγραφιστεί ο χώρος που περνούν την ώρα τους τα παιδιά και ο διάδρομος, θα προσφερθεί μία βιβλιοθήκη και βιβλία και θα δοθούν δώρα αλλά και θα απασχοληθούν ευχάριστα τα νοσηλευόμενα παιδιά.

Επίσης θα υπάρχουν βραδιές ψυχαγωγίας,  εργαστήρια μέσα από τα οποία τα μέλη θα αποκομίσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες, επισκέψεις σε σημαντικής ιστορικής σημασίας κτήρια του τόπου και την Αρχαία Ολυμπία..

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν μόνοι τους το πρόγραμμα των 2 ημερών (Παρασκευή και Σάββατο) που θα γίνουν εκτός Ηλείας, καλούμενοι να κινηθούν στις πόλεις Τρίπολη, Καλαμάτα και Άργος, όπου θα προγραμματίσουν τις κινήσεις τους, τις δραστηριότητες και τη διατροφή τους μέσα από ένα παιχνίδι συνεχών προσκλήσεων συλλογής βαθμών!

Εκτός από αυτή τη δράση, το επόμενο Σαββατοκύριακο 2-3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν Πανελλήνιες Εκπαιδευτικές Ενότητες στον Πύργο και τον Καϊάφα, όπου στις οποίες θα συμμετάσχουν ενήλικα στελέχη σε μικρές ομάδες.

Τέλος στις 10 Νοεμβρίου θα φιλοξενηθεί στον Πύργο το Συνέδριο Βαθμοφόρων της Περιφέρειακής Εφορείας Προσκόπων Δυτ. Πελοποννήσου.

Περισσότερα Νέα