Στο Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδας στην Αμαλιάδα ο Νίκος Κοροβέσης: “ Άρρηκτα δεμένος ο Aγροτοδιατροφικός τομέας της Ηλείας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό”

24 Ιουλίου - 19:34 Τοπικά

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, γεύσεων και προϊόντων, το “Κερνάμε Ελλάδα” που  επέστρεψε δυναμικά στην Αμαλιάδα με κύριο φορέα στήριξης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το οποίο για ένα τριήμερο προσέφερε σε εκατοντάδες επισκέπτες υπέροχα τοπικά εδέσματα και ξεχωριστές στιγμές, επισκέφθηκε ο Aντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης.

Ο κ. Κοροβέσης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί σε όλα τα περίπτερα και να συγχαρεί έναν έναν τους Ηλείους παραγωγούς που είχαν εκθέσει τα προϊόντα τους, τονίζοντας ότι αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο κομμάτι του αγροτοδιατροφικού τομέα του νομού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας . «Νοιώθω πραγματικά πολύ υπερήφανος για τους Ηλείους συμπολίτες μου , παραγωγούς και επιχειρηματίες που αξιοποιούν όλο αυτό το πλούσιο “κεφάλαιο” του τόπου μας και της αγροτικής παραγωγής της Ολυμπιακής γης, που έχουν επενδύσει στα όνειρά τους  σε δύσκολους καιρούς, προβάλλοντας τα τοπικά μας προϊόντα αλλά και την τοπική γαστρονομία πάνω στην οποία στηρίζεται ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού μας. Το “Κερνάμε Ελλάδα” πρέπει να γίνει θεσμός για την Ηλεία και εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα είμαστε εδώ και πάντα θα στηρίζουμε τους ανθρώπους του μόχθου που προβάλλουν το “χρυσάφι” της Ολυμπιακής γης».

Παράλληλα ο κ. Κοροβέσης, συναντήθηκε στο χώρο του Φεστιβάλ με τον Aντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θ. Βασιλόπουλο, τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γ. Λυμπέρη και άλλους τοπικούς φορείς, τους οποίους συνεχάρη για την επιτυχία του “Κερνάμε Ελλάδα”, ενώ παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις  για την ανάληψη περαιτέρω σχετικών πρωτοβουλιών.

Περισσότερα Νέα