Στο Φόρουμ Επιμελητηρίων – Πόλεων Αδριατικής – Ιονίου στην Πεσκάρα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κ. Νικολούτσος. Συμμετέχουν ακόμη ο Β΄Αντιπρόεδρος Κ. Λεβέντης και ο Δντής του Επιμελητηρίου Γ. Αντωνόπουλος

24 Ιουλίου - 17:04 Τοπικά

Στο ιδιαίτερα σημαντικό από πλευράς θεματολογίας 17ο Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου και παράλληλα 18ο Φόρουμ των Πόλεων Αδριατικής και Ιονίων που άρχισε από χθες στην Πεσκάρα της Ιταλίας συμμετέχει αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Στην γειτονική χώρα βρίσκονται ήδη ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Νικολούτσος ο οποίος ταυτοχρόνως εκπροσωπεί στο Φόρουμ και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο β΄Αντιπρόεδρος Κώστας Λεβέντης και ο Δντής του Επιμελητηρίου Ηλείας Γιάννης Αντωνόπουλος.

Σήμερα εξ’ άλλου μπαίνουν επί της ουσίας τα θέματα που θα αναλυθούν με πρώτο το μοντέλο διακυβέρνησης που αρμόζει για την αναβίωση την περιοχών μέσα από το πρίσμα της μακρο-περιφερειακής διάστασης. Ομιλητές θα είναι ο J. P. Halkin, προϊστάμενος Κέντρου Αρμοδιότητας Μακροπεριφέρειας και Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, και η C Marzo εξωτερική εμπειρογνώμονα της Ε.Ε. για την Μακροπεριφερειακή Στραγητική.

Ξεχωριστή σημασία έχει εξ’ άλλου η ενότητα «Ανταγωνιστικός μοχλός ανάπτυξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουρισμού, στο πλαίσιο της οποίας έχει προγραμματιστεί να μιλήσει ο Κώστας Νικολούτσος με θέμα: «Η εμπειρία της πόλης της Ολυμπίας».

Επίσης ορισμένες άλλες από τις βασικές ενότητες με αρκετούς ομιλητές η καθεμία είναι η «Γαλάζια ανάπτυξη» η Περιφερειακή Διασύνδεση και τα λιμα΄νια ως τουριστικές πύλες των πόλεων, η ποιότητα του Περιβάλλοντος και της Γεωργίας, ο Αειφόρος Τουρισμός και η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα.

Περισσότερα Νέα