Στο "κόκκινο" αύριο η Ηλεια. Έκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β.Γιαννόπουλο

24 Ιουλίου - 19:25 Τοπικά

   Τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Ηλείας, επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη λόγω της πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) με επικράτηση ισχυρών ανέμων, για αύριο Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, στην Ηλεία.

   Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Μιχάλης Οικονομόπουλος, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας καθώς και ο Προϊστάμενος Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος.

   Αφού διαπιστώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα, τονίστηκε η ανάγκη για επαγρύπνηση και αυξημένη ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Παράλληλα  ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας για την πραγματοποίηση αυξημένων περιπολιών και περιφρούρηση της οδηγίας για απαγόρευση της εισόδου οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές.

   Καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν εργασίες στην ύπαιθρο και ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά, καθώς επίσης να ενημερώσουν άμεσα τις αρμόδιες Αρχές σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων)
  • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Περισσότερα Νέα