Στο Mediterranean Online Forum 2020 ομιλήτρια η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δρ. Αυγερινοπούλου

24 Ιουλίου - 16:23 Τοπικά

Στην ανάγκη ανάληψης περισσότερων δράσεων για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και τη διάχυση των καλών πρακτικών αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην ομιλία της στο Διεθνές Συνέδριο Circle the Med – The Mediterranean Online Forum 2020, το οποίο οργανώνεται από τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας, κ. Κρεμλή, και στηρίζεται από το EPLO.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου μίλησε στο πάνελ με θέμα: «Διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον για τη Μεσόγειο», εστιάζοντας στις στρατηγικές για τη κυκλική οικονομία και την υλοποίηση του Οδικού Χάρτη για την Κυκλική Οικονομία, ενώ τόνισε ότι η διεθνής και διασυνοριακή συνεργασία και η υιοθέτηση επιχειρηματικών μοντέλων «κυκλικής οικονομίας» είναι προαπαιτούμενα για την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος. Η κυκλική οικονομία μπορεί να δράσει ως μοχλός επενδύσεων και ανάπτυξης για την Ελλάδα, όπως σημείωσε, που θα διευκολύνει την μετάβαση σε πιο βιώσιμα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης.

Το Διεθνές Συνέδριο διοργανώνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Διεθνές Ινστιτούτο Circular Clima του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) με με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (DG ENV), της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας (DG MARE) και της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών (DG MOVE) της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο διαδικτυακό συνέδριο μετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες των κεντρικών διοικήσεων των κρατών μελών, της  αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας  και του επιχειρείν. Στο πάνελ για την διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τη Μεσόγειο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας, κλιματικής αλλαγής και κυκλικής οικονομίας, κ. Κρεμλής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Μενδώνη, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδης, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Θεοχάρης, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Καραμανλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης, κ. Κουμουτσάκος, αλλά και ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Καλτσάς.

Το συνέδριο μεταδίδεται σε live streaming τόσο από την ιστοσελίδα https://circlethemed.com/ όσο και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Forum και οι εργασίες ολοκληρώνονται τη Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου.

Περισσότερα Νέα