Στο πλευρό των Φοιτητών ο Δήμος Πύργου

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

Επιστολή με κατεπείγοντα χαρακτήρα προς την υπουργό Παιδείας απέστειλε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με την οποία συνυπογράφεται πλήρως το υπόμνημα αγωνίας των Φοιτητών πρώην Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων, που έχει σταλεί στο υπουργείο. Υπενθυμίζοντας παράλληλα και τις προηγούμενες σχετικές ενέργειες από τον Δήμο Πύργου, μεταξύ των οποίων την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και το ομόφωνο ψήφισμα από την ευρεία σύσκεψη των φορέων.

«Συνυπογράφουμε πλήρως την επιστολή αγωνίας των Φοιτητών πρώην Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων, που σας έχει σταλεί.

Στο τμήμα φοιτούν περί τους 1500 φοιτητές, 3ου και 4ου έτους και πολλοί άλλοι επί πτυχίω που χρωστάνε μαθήματα μεταξύ των οποίων και εργαστήρια.

Εδώ και δυο μήνες δεν διδάσκονται τα μαθήματά τους εξ’ αιτίας της έλλειψης καθηγητών στο Τμήμα.

Οι φοιτητές του Ζ’ εξαμήνου και των δύο κατευθύνσεων βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση καθώς εάν δεν ολοκληρώσουν επιτυχώς τον κύκλο μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου ΔΕΝ θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους άσκηση στο Η’ Εαρινό εξάμηνο, ούτε να αναλάβουν Διπλωματική εργασία ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, καθώς δεν θα έχουν διδαχτεί μαθήματα ειδικότητας που είναι προϋπόθεση γι’ αυτό. Εν ολίγοις θα χάσουν ολόκληρο έτος και όχι εξάμηνο!

Άλλωστε από τις 8 Σεπτεμβρίου 2020 με την Αριθμ.Αποφ. 214/2020 -ομόφωνου Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και με επίσης ομόφωνο από 30/10/2020 Ψήφισμα με τη συμμετοχή όλων των Επιστημονικών συλλόγων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλείας, του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, του προέδρου Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πύργου, κλπ., στα οποία ζητούσαμε:

  1. Να ενισχυθεί και να στελεχωθεί το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου του Πανεπιστημίου Πατρών όπως επιβάλλουν οι ακαδημαϊκές συνθήκες και η ανάγκη βιωσιμότητάς του καθώς παραδόξως κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 δεν δόθηκε καμία θέση μόνιμου μέλους.

2) Να αυξηθεί ο Προυπολογισμός του 2021 για το Πανεπιστήμιο Πατρών, σχετικά με την προβλεπόμενη μείωση κατά 20% στο σχέδιο Προυπολογισμού του 2021».

Μέχρι και σήμερα, το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν έχει προβεί σε καμιά σχετική ενέργεια για την ενίσχυση του εν λόγω τμήματος, γεγονός το οποίο μεταξύ άλλων συνεχίζει να δημιουργεί τα προαναφερόμενα προβλήματα που θέτουν κι οι Φοιτητές στην Επιστολή αγωνίας τους.

Καλείστε να δώσετε μια ΑΜΕΣΗ και ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η φοιτητική μας κοινότητα (και κατ’ επέκταση και οι οικογένειές τους)».

Περισσότερα Νέα