Στο πλευρό των συμβασιούχων συναδέλφων τους οι εργαζόμενοι στο Δ. Πύργου

24 Ιουλίου - 19:35 Τοπικά

    Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27  Απριλίου η συνάντηση ενημέρωσης και συναπόφασης  που διοργάνωσε ο σύλλογος για τους συναδέλφους΄΄ covid΄΄. Έγινε αναλυτική καταγραφή και ενημέρωση για τα επόμενα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν  προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους οι συνάδελφοι συμβασιούχοι. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε πλήρης και λεπτομερής ενημέρωση  για τις νομικές δυνατότητες οι οποίοι υφίστανται, από προσκεκλημένους νομικούς.  
         Για ακόμη μια φορά δε, ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι ο Σύλλογος από την πλευρά του θα συνεχίζει να παρεμβαίνει σε κάθε επίπεδο, συνδικαλιστικό, νομικό, πολιτικό, κτλ. για την παραμονή των συναδέλφων στην εργασία. Ήδη από το πρώτο 10ήμερο του Μάη θα ξεκινήσουν οι πρώτες απολύσεις και θα βγουν στην ανεργία πάνω από 3.500 συμβασιούχοι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν  ‘’Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας’’ δύο χρόνια πριν  μέσα στην σκληρή καραντίνα, στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού σε όλη την χώρα. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που για δύο χρόνια υπήρξαν  ‘’οι ηρωίδες και οι ήρωες’’ της πανδημίας και σε λίγες μέρες απολύονται.
    Στην καθαριότητα, τις κοινωνικές  υπηρεσίες, οδηγοί, κλητήρες, στο πράσινο, και σε όλες τις υπηρεσίες και διευθύνσεις του Δήμου για 2 χρόνια, κάλυψαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπου και αν εργάστηκαν. Ξανά και ξανά τα δύο προηγούμενα χρόνια στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και σε κάθε είδους έκτακτες συνθήκες ( χιόνια, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.α.)  , αποδείχτηκε πως η εργασία  τους είναι αναγκαία για την λειτουργία των υποστελεχωμένων , κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων.
   Στο τέλος της συνάντησης, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή όλων στην απεργία της πρωτομαγιάς ( Κυριακή 1 Μάη ώρα 11π.μ. κεντρική πλατεία Πύργου) , ώστε να οργανωθεί ένα μεγάλο μπλοκ συμβασιούχων εργαζομένων΄΄ covid΄΄, στις 10 Μάη θα παραβρεθούμε στη μεγάλη πανελλαδική διαδήλωση συμβασιούχων ΄΄covid΄΄ στην Αθήνα έξω από το υπουργείο εσωτερικών( Βας.  Σοφίας 15) και  πορεία στη Βουλή.
  Ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ,  το Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή να σταθούν στο πλευρό όλων των συναδέλφων συμβασιούχων και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα τους για την παραμονή στην εργασία. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην μεγάλη πανελλαδική διαδήλωση στην Αθήνα στις 10 Μάη, προκειμένου να μισθώσει ο σύλλογος λεωφορείο, αλλά και όσοι επιθυμούν να κινηθούν νομικά για την παραμονή τους στην  εργασία να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο ή τον γενικό γραμματέα έως την Παρασκευή 06-05-2022.

 Προχωράμε  με αισιοδοξία και την πεποίθηση για ένα απολύτως αίσιο αποτέλεσμα.

                                                            ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                             ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Περισσότερα Νέα