Στο πλευρό του Άγγελου και οι Πρόσκοποι του Πύργου: Εκατοντάδες χιλιάδες καπάκια φορτώθηκαν την Κυριακή!

24 Ιουλίου - 17:12 Τοπικά

Σε μια  ακόμα κίνηση έμπρακτης προσφοράς προς τον συνάνθρωπο προχώρησαν οι Πρόσκοποι του Πύργου το βράδυ της Κυριακής. Τα εκατοντάδες χιλιάδες καπάκια που είχαν συγκεντρώσει φορτώθηκαν από τα μεγαλύτερα παιδιά σε φορτηγό ώστε να ενισχυθεί  η προσπάθεια του Συλλόγου παραπληγικών – κινητικά Αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για να βοηθηθεί η αποκατάσταση του  24χρονου Άγγελου Λαδά από το Βαρθολομιό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Πρόσκοποι του Πύργου προβαίνουν σε μια τέτοια ενέργεια, αφού  συγκεντρώνουν τα τελευταία χρόνια πλαστικά καπάκια και τα προωθούν για την βοήθεια ανάλογων κάθε φορά περιπτώσεων. Για το σκοπό αυτό έχουν  μάλιστα  συνεργαστεί με σχολεία, όπως το 3ο, 4ο και 5ο Δημοτικό Πύργου, το 8ο Νηπιαγωγείο, το Σχολείο Επιταλίου, με το ξενοδοχείο Αλντεμάρ  και φυσικά τα παιδιά του συστήματος, τους γονείς και δεκάδες ευαισθητοποιημένους συμπολίτες.

Η συγκέντρωση των καπακιών θα συνεχιστεί κάθε Σάββατο στο χώρο των Προσκόπων στο πάρκο ΣΠΚ 11.00-14.00 και 17.00-21.00 και όταν θα συγκεντρωθεί ικανή ποσότητα θα παραδοθούν πάλι για κάποια ανάλογη περίπτωση ή και για τον ίδιο τον Άγγελο.

Όπως είναι γνωστό, πριν ενάμιση χρόνο ο Άγγελος Λαδάς υπέστη ηλεκτροπληξία στην αυλή του σπιτιού που διέμενε στην Αθήνα. Παρά τις ανακοπές και τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών κατάφερε να επιβιώσει και να επανέλθουν σε κανονική λειτουργία τα ζωτικά του όργανα. Όμως η βλάβη στον εγκέφαλο του άφησε πρόβλημα στην κίνηση και την επικοινωνία. Ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα σε κέντρο αποκατάστασης  και υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του. Όμως, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν  πλήρως  το πρόγραμμα με αποτέλεσμα να απαιτείται ένα επιπλέον σημαντικό ποσό κάθε μήνα, το οποίο η οικογένεια αδυνατεί πλέον να καλύψει. Οι ενέργειες των φίλων του και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αρχικά στον τόπο καταγωγής του , το Βαρθολομιό και στη συνέχεια σε όλη την Ηλεία έχουν βοηθήσει σημαντικά, αλλά απαιτείται συνέχιση της προσπάθειας.

Περισσότερα Νέα