Στο πρώην "ΑΕΝΑΟΝ" οι παράτυποι μετανάστες που αναμένεται να φθάσουν στο Κατάκολο

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

 65 μετανάστες επιβαίνουν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος που  εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Ζακύνθου κοντά στο Κερί, από σκάφος του Λιμεναρχείου Ζακύνθου. Το σκάφος αναμένεται να μεταφερθεί στο Λιμάνι του Κατακόλου κάτι που ανάγκασε το Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο να στείλει επιστολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος δηλώνοντας αδυναμία φιλοξενίας, αίτημα που δεν εγινε δεκτό με αποτέλεσμα να τεθεί σε άμεση κινητοποίηση ο μηχανισμός του Δήμου Πύργου.

Ήδη από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συνεπικουρούμενος από την Πολιτική Προστασία και τη Δημοτική Αστυνομία έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες προκειμένου οι μετανάστες να φιλοξενηθούν στο χώρο του «Αέναον», να τους διατεθούν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες, αντισηπτικά  και μάσκες.  Παράλληλα, από το γραφείο δημάρχου ενημερώθηκε ο ΕΟΔΔΥ για την έλευση και διαμονή των 65 μεταναστών προκειμένου να αποσταλεί κλιμάκιο για τους απαραίτητους ελέγχους.

Όπως προείπαμε ο Δήμαρχος Πύργου έστειλε αμέσως επιστολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να τον ενημερώσει για την αδυναμία φιλοξενίας και παραμονής των μεταναστών στην περιοχή, παραθέτοντας σειρά σημαντικών λόγων όπως οι μη κατάλληλες υποδομές φιλοξενίας, έργων που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή, και καταπλεύσεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Κατακόλου. Παρ’ όλα αυτά για μία ακόμη φορά ο Δήμος Πύργου προχωράει στη φιλοξενία αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το αλτρουιστικό του πρόσωπο.

Περισσότερα Νέα