«Στο τραπέζι» τα προβλήματα της εστίασης – «Απαιτείται διαγραφή χρεών για να μη σβήσει ο κλάδος» τόνισε ο Παν. Αντωνακόπουλος

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

Συνάντηση με τα μέλη του νεοσύστατου σωματείου Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων “Διόνυσος Πύργου” είχε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε τα μέλη της προσωρινής διοίκησης Θανάση Μπούκλη, Νίκο Τζαμαλή, Βασίλη Σιγούρο, Νίκο Παναγόπουλο – Δικηγόρου του Σωματείου –  και Αλεξία Γεωργοπούλου, για να συζητήσει μαζί τους τα σημαντικά προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο λόγω της κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού.

Τα μέλη της διοίκησης έθεσαν στον Δήμαρχο μια σειρά αιτημάτων, όπως απαλλαγή των επαγγελματιών από τα δημοτικά τέλη για όσο διαρκέσει η καραντίνα και άμεση διευθέτηση των κοινόχρηστων χώρων. Επίσης ζήτησαν την στήριξη της δημοτικής αρχής στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος, μέσω βοήθειας από την έκτακτη οικονομική χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι Δήμοι για τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο κ. Αντωνακόπουλος δεσμεύτηκε πως θα αποστείλει άμεσα επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών – όπως έπραξε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας – σχετικά με τα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου για περαιτέρω μειώσεις των δημοτικών τελών όπως και για οικονομική ενίσχυση, ενώ η Δημοτική αρχή θα πράξει τα μέγιστα προκειμένου να ενισχυθεί ο κλάδος με όποιον εφικτό σε αυτήν τρόπο.

«Η πολιτεία πρέπει να προβεί σε διαγραφές χρεών. Αυτό είναι το μήνυμα των επαγγελματιών που αγωνιούν για το μέλλον τους, αυτό είναι το μήνυμα όλων μας. Αυτή είναι η αναγκαία λύση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

«Ως Δήμος Πύργου, κατανοούμε και προβάλλουμε στο μέγιστο βαθμό την αγωνία και την πολύ δύσκολη θέση, των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης, όπως κι όλων των υπολοίπων του επιχειρείν. Η ανθρωπιστική κρίση στο πλαίσιο της πανδημίας που πλήττει και την περιοχή μας συνεχίζεται, και κανείς μάλιστα δεν ξέρει το χρονικό της τέλος. Όπως επίσης, κανείς δεν μπορεί να προϋπολογίσει το οικονομικό κόστος της. Ο Δήμος, στο βαθμό που του είναι εφικτό, ήδη υλοποιεί και θα συνεχίσει να υλοποιεί, όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να ανακουφιστούν οι πληγέντες.

Αλλά αυτά τα μέτρα, από μόνα τους, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις τόσο μεγάλες απώλειες που συσσωρεύονται. Για το λόγο αυτό η πολιτεία πρέπει να πάρει οριζόντια μέτρα – και όχι απλά αποσπασματικές παρεμβάσεις – για να στηριχθεί η οικονομία και η κοινωνία. Το πολιτικό μήνυμα του Δήμου και του επιχειρηματικού κόσμου συνολικά είναι ένα, όπως έχω αναφέρει από το προηγούμενο ήδη διάστημα: Διαγραφή χρεών, διότι ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Την παραπάνω πολιτική απόφαση ο Δήμος Πύργου θα εισηγηθεί μάλιστα τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση».

Περισσότερα Νέα