Στο Υπουργείο Υποδομών για το «Αρχαία Ολυμπία – θάλασσα» ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Γιαννόπουλος καιο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλος.

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Η οδική σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με την Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας και τη θάλασσα, ήταν το θέμα της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου, με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, στην Αθήνα.

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κ.κ Γιαννόπουλος και Γεωργιόπουλος, συζήτησαν με τον Γενικό Γραμματέα για την φάση υλοποίησης της  εν λόγω μελέτης (σ.σ βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης τοπογραφικών αποτυπώσεων)  που θα δώσει το “πράσινο φως” – μετά την εξεύρεση της χρηματοδότησης – για την έναρξη ενός σπουδαίου αναπτυξιακού έργου, όχι μόνο για την Αρχαία Ολυμπία αλλά και για τους γειτνιάζοντες δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως. Μάλιστα, τονίστηκε από τον κ. Γιαννόπουλο η αναγκαιότητα επιλογής, από το Υπουργείο Υποδομών, της χάραξης με τη νοτιότερη απόληξη, στην Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας (μεταξύ Καλλικώμου – διασταύρωση Κρεστένων).

   Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας όσο και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, εξήγησαν πως η υλοποίηση του έργου αυτού, με την προτεινόμενη χάραξη, θα δώσει τη δυνατότητα τουριστικής διασύνδεσης των παραπάνω περιοχών και σαφώς περισσότερων επιλογών στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία, παρατείνοντας έτσι την παραμονή και διαμονή τους στην περιοχή, που τώρα περιορίζεται στις ημερήσιες εκδρομές και στη μια διανυκτέρευση. «Με την υλοποίηση του έργου αυτού, διασφαλίζεται η ταχεία και ασφαλής πρόσβαση των τουριστών της Ολυμπίας,  μέσα από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, στις παραλίες των δυο παραπάνω δήμων και σε περιοχές ευρύτερου ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους όπως είναι – ενδεικτικά – οι παραλίες Κάτω Σαμικού, Ζαχάρως και Κακοβάτου, καθώς επίσης ο Καϊάφας, η Λίμνη του και τα Ιαματικά Λουτρά της περιοχής. Ταυτόχρονα, θα διευκολύνεται η πρόσβαση τους και σε άλλες περιοχές αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

      Η επικοινωνία των δυο πλευρών θα συνεχιστεί, με την κατάθεση περαιτέρω στοιχείων από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που ενισχύουν την αναγκαιότητα υιοθέτησης της νέας χάραξης, όπως αυτή προτάθηκε στον κ. Καραγιάννη και στους συνεργάτες του.

Η Ε.Ο Πατρών – Πύργου και το Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία

   Η συζήτηση, δε θα μπορούσε να μη στραφεί και στο θέμα της κατασκευής του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου, με τον κ.Καραγιάννη, απαντώντας στις ερωτήσεις των δυο αιρετών της Ηλείας, να εξηγεί πως το Υπουργείο Υποδομών αναμένει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα για το αίσιο τέλος που θα έχει αυτή η «περιπέτεια» κατασκευής του δρόμου.

   Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλος, ζήτησε τις ενέργειες του Γενικού Γραμματέα για την ολοκλήρωση της μελέτης, στο τμήμα «Κόμβος Λουτρών Ηραίας – Λούβρο», προκειμένου το έργο κατασκευής του οδικού άξονα «Τρίπολη – Βυτίνα -Αρχαία Ολυμπία», να καταστεί ώριμο και να μπορέσει έτσι να προωθηθεί η ένταξή του σε κάποια από τα χρηματοδοτικά “εργαλεία” που θα προκύψουν, όπως, για παράδειγμα, το ΕΣΠΑ 2021-2027, με τον κ. Καραγιάννη, να δεσμεύεται να το εξετάσει.

Περισσότερα Νέα