Στον Δήμαρχο Πύργου ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του ΕΚΠΑ Ξενοφώντας Μουσάς

24 Ιουλίου - 19:24 Τοπικά

Τον καθηγητή Φυσικής Διαστήματος του ΕΚΠΑ Ξενοφώντα Μουσά υποδέχτηκε στο γραφείο του πρόσφατα ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Ο κ. Μουσάς βρέθηκε στον Πύργο, όπου παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα διάλεξη με θέμα ο «Μηχανισμός των Αντικυθήρων» στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 2ου Θερινού Σχολείου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος συνεχάρη τον καθηγητή για την έρευνα και την επιστημονική του προσέγγιση στον «πρώτο υπολογιστή-τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων» και την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη που πραγματοποίησε στον Πύργο. Παράλληλα είχαν μια εκτενή συζήτηση για το Θερινό σχολείο και τις δράσεις του που ξεκίνησαν από πέρυσι για την μαθητική κοινότητα ενώ φέτος απευθύνθηκαν και στο ευρύ κοινό.

Επιπλέον, ο κ. Μουσάς ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Πύργου για όλες τις ενέργειες και τον προγραμματισμό για την δημιουργία Αστεροσκοπείου και Πλανηταρίου στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κούβελου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ερευνητικό Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων «HERON LAB» του Τμήματος Φυσικής.

Συνεχάρη θερμά τον κ. Αντωνακόπουλο για την πρωτοβουλία και τις ενέργειες που ήδη έχει δρομολογήσει και με ιδιαίτερη συγκίνηση αντέδρασε στην είδηση ότι οι δύο αυτές δομές θα πάρουν το όνομα του αείμνηστου Ηλείου Αστροφυσικού Διονύση Σιμοπουλου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, ενημέρωσε τον καθηγητή ότι οι δομές του Αστεροσκοπείου και του Πλανηταρίου θα έχουν ως επί το πλείστον εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά θα συμβάλουν και σε ερευνητικά προγράμματα, με τους δύο άνδρες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για μελλοντική συνεργασία.

Περισσότερα Νέα