Συγκλονίζει η Σιμόνα Βιρτζίλι 4χρόνια μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη για μια κάμερα! (βίντεο)

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Τέσσερα χρόνια μετά την φρικτή δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, ο θάνατος του οποίου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, η σύζυγός του Σιμόνα Βιρτζίλι σπάει την σιωπή της και μιλά για την τραγωδία που βίωσε!

Ήταν ξημερώματα της 10ης Μαΐου του 2011 όταν ο Μανώλης Καντάρης κατέβηκε από την πολυκατοικία όπου έμενε στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής στην Αθήνα και κατευθύνθηκε προς το παρκινγκ για να πάρει το αυτοκίνητό του, με το οποίο θα μετέφερε στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του.

Εκείνη τη στιγμή δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από τρεις Αφγανούς, οι οποίοι είχαν βάλει στο μάτι την κάμερα που κρατούσε και με την οποία σκόπευε να καταγράψει τις πρώτες στιγμές της νεογέννητης κορούλας του.

Λίγα λεπτά μετά την δολοφονία του, η γυναίκα του κατέβηκε από την πολυκατοικία μαζί με την μητέρα της και τον αντίκρισε νεκρό!

Σήμερα η χήρα του 44χρονου, η οποία ανεβαίνει τον δικό της «Γολγοθά» μεγαλώνοντας ολομόναχη τα δυο τους παιδιά μιλά αποκλειστικά στο Mega και με δάκρυα στα μάτια λέει:

«Όταν κάποιος πιο αδύναμος από σένα σε κοιτά μέσα στα μάτια δεν μπορείς να σκέφτεσαι τον εαυτό σου, πως είσαι εσύ. Πρέπει να σκεφτείς αυτόν που σε έχει περισσότερη ανάγκη και αυτό έκανα».

Η Σιμόνα Βιρτζίλι, πνευμονολόγος στο επάγγελμα εξομολογείται πως όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να αντλήσει δύναμη από τα παιδιά της. Για εκείνο το μοιραίο πρωινό λέει:

«Αποφάσισα μαζί με την μητέρα μου να κατέβουμε και να προχωρήσουμε στον δρόμο προς το παρκινγκ για να δούμε τι συμβαίνει! Αυτό που είδα μπροστά μου ήταν κάτι φρικαλέο που δεν θέλω να περιγράψω και να επαναλάβω και ήταν η διασφάλιση αυτού που φοβόμουν!»

Λίγες ημέρες μετά την δολοφονία και ύστερα από αρκετές προσαγωγές οι δυο από τους τρεις δράστες συνελήφθησαν και ομολόγησαν: είχαν πουλήσει στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ την βιντεοκάμερα που ήταν η αιτία να μαχαιρώσουν θανάσιμα τον 44χρονο Μανώλη Καντάρη.

«Αυτό που μου φάνηκε τρομερό είναι το πόσο λίγο κόστιζε για αυτούς μια ανθρώπινη ζωή γιατί ήταν τρεις εναντίον ενός. Θα μπορούσαν να τον έχουν ακινητοποιήσει, να τον έχουν τραυματίσει. Θα μπορούσαν να τον είχαν κλέψει με κάθε τρόπο, δεν υπήρχε λόγος να τον σκοτώσουν!» είπε.

Η Σιμόνα Βιρτζίλι δεν ταυτίζει τους δολοφόνους του συζύγου της με τους μετανάστες που ψάχνουν την σωτηρία τους στην Ευρώπη. Πιστεύει όμως ότι η πολιτεία όφειλε όλα αυτά τα χρόνια να είχε πάρει μέτρα για να ελέγξει την κατάσταση:

«Οι άνθρωποι αυτοί όπως και πάρα πολλοί άλλοι μετανάστες είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι, έρχονται σε μια χώρα για ένα καλύτερο μέλλον ή τουλάχιστον έρχονται σε μια χώρα όπου έχουν ελπίδες να επιβιώσουν από μια εμπόλεμη ζώνη!»

Ωστόσο η ίδια δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι ο άνδρας της χάθηκε τόσο άδικα. Ο Μανώλης όπως λέει ήταν ένας χαρούμενος άνθρωπος γεμάτος ζωή που αγαπούσε την οικογένεια και τους φίλους του.

«Ήταν άνθρωπος που έβαζε στόχους τους πραγματοποιούσε και προχωρούσε στους επόμενους. Ήταν μια κινητήριος δύναμη και αγαπούσε πάρα πολύ τα παιδιά του. Ήταν μια τεράστια αδικία για τον ίδιο γιατί έκανε τόσα πολλά πράγματα!» πρόσθεσε με βουρκωμένα μάτια.

megatv.com

Περισσότερα Νέα