Συγκροτείται και στην Ηλεία η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Η πρώτη ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη

14 Ιανουαρίου - 13:26 Τοπικά

Με την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα, ξεκίνησε η πολιτική συγκρότηση του κόμματος της Νέας Αριστεράς.

  • Για να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης των αριστερών και προοδευτικών πολιτών και να γίνει η φωνή τους!
    – Για να φέρουμε τους οραματισμούς και τις αγωνίες της νέας γενιάς στο προσκήνιο της πολιτικής!
  • Για να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης!
  • Για να ηττηθεί η ιδεολογική ηγεμονία της Δεξιάς που οδηγεί την κοινωνία σε αδιέξοδο, καθώς το διακύβευμα είναι  πάνω από όλα η ζωή των πολιτών.

Πρωτοβουλία, γενναιοδωρία και εμπιστοσύνη είναι τα ζητούμενα για το νέο εγχείρημα. Με αξιοπιστία και αυτοκριτική και τρεις ξεκάθαρους στόχους:

  • κοινωνική δικαιοσύνη
  • κλιματική δικαιοσύνη
  • υπεράσπιση της δημοκρατίας

Η κοινωνία προχωρά! Η ανάγκη του παραγωγικού μετασχηματισμού, της θωράκισης των κοινωνιών από τα φυσικά φαινόμενα, η ανάγκη και η δυνατότητα οι πόλεις, τα χωριά, οι περιφέρειες της χώρας να είναι τόποι δίκαιης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης είναι επιτακτικές και δεν γίνεται να υλοποιηθούν αν δεν υπάρξουν δράσεις και πρωτοβουλίες ώστε η αγωνία να μετατραπεί σε πολιτική δύναμη! Με συγκεκριμένη πρόταση! Να δοθεί η μάχη για το περιεχόμενο της πολιτικής, που εκκινεί από το έδαφος της Αριστεράς και πάνω στο οποίο θα μετρηθούν οι πολιτικές δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, χωρίς παρασκηνιακές συμφωνίες κορυφής αλλά με κοινωνικές και προγραμματικές συγκλίσεις.

Η Νέα Αριστερά ξεκίνησε τη συζήτηση για τη συγκρότηση του νέου φορέα της Αριστεράς, με ανοιχτές συνελεύσεις και δράσεις σε όλη τη χώρα. Μια διαδικασία που θα κορυφωθεί με την ιδρυτική πανελλαδική συνδιάσκεψη στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η Νέα Αριστερά ξεκινά και στην Ηλεία!

Η πρώτη ανοιχτή συνέλευση πραγματοποιείται την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 στην Αμαλιάδα με τον σ. Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Να γίνουμε η φωνή των πολλών!

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΛΕΙΑΣ

Περισσότερα Νέα