Συλλαλητήριο ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας γα της βάσεις την Πέμπτη από την Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ηλείας

24 Ιουλίου - 19:34 Τοπικά

Η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ηλείας καλεί την Πέμπτη 12 Μάη, ώρα 7.30 μμ στην Κεντρική πλατεία του Πύργου τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας και όλο το λαό της Ηλείας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος! Στόχος τους είναι να έχει επικυρωθεί μέχρι το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ στις 16 Μάη και της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν.

Πρόκειται για τη Συμφωνία που τον  Οκτώβρη του 2021, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, υπέγραψε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Α. Μπλίνκεν. Η επέκταση της λεγόμενης εταιρικής αμυντικής σχέσης και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που προβλέπεται από αυτή τη Συμφωνία, δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και σηματοδοτεί την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων. Την εμπλοκή σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ήδη την βιώνει καθημερινά ο ελληνικός λαός στην τσέπη του.

 

Η Συμφωνία αυτή είναι επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των ενόπλων δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!

Ο λαός μας όμως δεν θέλει καμιά εμπλοκή σε πολέμους και δεν έχει τίποτα να χωρίζει με τους άλλους λαούς.

Τώρα είναι ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας ενάντια στην επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία.  Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
  • Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!

Απαντάμε αποφασιστικά, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο τη μέρα της ψήφισης στη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7.30μ.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ!

Περισσότερα Νέα