Σύλλογοι Ηλείας: "Δεν πάει άλλο". Αποφασισμένοι για δραστικές λύσεις στα προβλήματα της Πολης

24 Ιουλίου - 19:16 Τοπικά

Την δεύτερή τους συνάντηση πραγματοποιήσαν το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, επαγγελματικοί σύλλογοι της περιοχής με θέμα και πάλι την ανάπτυξη και τη ζωντάνια της Πόλης.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν τα καθημερινά προβλήματα τόσο των πολιτών όσο και των επαγγελματιών όπως το μεγάλο πρόβλημα με τη στάθμευση, η παραβατικότητα, η εικόνα των δύο εισόδων της Πόλης, το Νοσοκομείο  κλπ.

Αποφασίστηκε εντός των προσεχών ημερών, να ζητήσουν συνάντηση με το δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο αλλά και να αιτηθούν άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και παράλληλα να υπάρξει και επαφή με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης τόνισε: “Η πρώτη ενέργεια που θα κάνουμε είναι να συναντήσουμε τον δήμαρχο όπου θα του εκθέσουμε τα δύο βασικά προβλήματα, τα οποία είναι άμεσης επίλυσης, το πάρκινγκ και την ασφάλεια. Το ραντεβού θα κλειστεί άμεσα, ήδη είχαμε μία πρώτη επικοινωνία με τον Δήμο και είναι θετικός, να βρεθούμε προκειμένου να μιλήσουμε.

Το επόμενο που θα κάνουμε είναι να ζητήσουμε την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, για να εκθέσουμε τα προβλήματα της πόλης μας και θα συναντήσουμε και τον πρόεδρο του νοσοκομείου, για να δούμε την κατάσταση και να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε και να πιέσουμε, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τα πράγματα, καθώς μας θίγει άμεσα και λόγω του τουρισμού και των κρουαζιερόπλοιων που έρχονται.

Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, που έβγαλαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Πάτρας, θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα και ενόψει των εορτών σε ό,τι αφορά τους παθολόγους στο νοσοκομείο. Αυτό φυσικά, θα έχει και αντίκτυπο για την επισκεψιμότητα της πόλης μας ενόψει των εορτών. Η κίνησή μας θα είναι άμεση, θα προσπαθήσουμε εντός της εβδομάδας ή την επόμενη να κλείσουμε το ραντεβού, εμείς έχουμε υπογράψει και το κείμενο που έστειλε ο δήμαρχος για να κηρυχθεί άγονη η περιοχή μας, θα δούμε και σαν σύλλογοι αν μπορούμε για κάποιο χρονικό διάστημα να επιδοτήσουμε την παρουσία των γιατρών εδώ. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να έχει μόνιμο χαρακτήρα ” κατέληξε ο κος Ξανθούλης.

Μέγαλο πρόβλημα το parking

Όσον αφορά το πρόβλημα με τη στάθμευση των οχημάτων ο κ. Ξανθούλης ανέφερε: “Έκλεισε η Κολοκοτρώνη, έκλεισαν γύρω στις 60 θέσεις πάρκινγκ… καθημερινά η τροχαία και η δημοτική αστυνομία γράφουν τα αυτοκίνητα που παρκάρουν εκεί. Οι κάτοικοι δηλαδή, τι θα τα κάνουν τα αυτοκίνητα; Έχουμε ζητήσει και από τον Δήμο σε προηγούμενες συναντήσεις και μας είχε υποσχεθεί ότι το θέμα του πάρκινγκ θα λυθεί.

Μία πρόταση που υπάρχει από τον εμπορικό σύλλογο είναι να νοικιάσει τα ελεύθερα οικόπεδα που υπάρχουν γύρω από το Επαρχείο και με ένα συμβολικό αντίτιμο για παράδειγμα 1 € να λυθεί το πρόβλημα και ο Δήμος να μην έχει μεγάλο οικονομικό κόστος. Και να είναι και φυλασσόμενο φυσικά”

Για την καλύτερη ενημέρωση όλων των συλλόγων αλλα και των πολιτών δημιουργήθηκε στο FB σελίδα όπου μπορούν όλοι να συμμετάσχουν.

Για την εγγραφή σας  κάντε κλικ εδώ

Περισσότερα Νέα