Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου: Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΑΙ

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας διαβεβαιώνει όλα τα μέλη του πως θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον του στα πλαίσια της προστατευόμενης από το Σύνταγμα συνδικαλιστικής του δράσης, χωρίς να εκφοβίζεται από παρεμβάσεις της Διοίκησης, οι οποίες όχι μόνο δεν μας κάμπτουν, αλλά αντίθετα μας δυναμώνουν και μας ισχυροποιούν.

Φαίνεται πως η Διοίκηση της Π.Ε. Ηλείας δεν έχει κατανοήσει τίποτα από την περσινή παρέμβαση του Δ.Σ της ΔΟΕ, όταν είχαμε απειλές για διώξεις του Δ.Σ του Συλλόγου μας και συνεχίζει ακολουθώντας τις ίδιες πρακτικές.

Καταγγέλουμε κάθε εκφοβιστική ενέργεια της Διοίκησης σε μέλη του Συλλόγου μας ή σε Στελέχη Εκπαίδευσης που προσπαθούν να δώσουν λύσεις για πράξεις ή για παραλείψεις της διοίκησης που λειτουργεί με το γράμμα το νόμου και όχι με το πνεύμα του νόμου για το καλό των μαθητών μας και των συναδέλφων μας.

Καταγγέλουμε επίσης τη Διοίκηση για αυθαίρετες μετακινήσεις αναπληρωτών συναδέλφων μας χωρίς τη συνεδρίαση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου κάτι που ακόμα κι αν είναι νόμιμο δεν είναι ηθικό. Η ίδια διοίκηση που δεν επιτρέπει στο ΠΥΣΠΕ να κάνει βελτιώσεις αναπληρωτών για παιδαγωγικούς λόγους πώς νομιμοποιείται να κάνει αυθαίρετες μετακινήσεις αναπληρωτών σε άλλους Δήμους και να επιλέγει αντιπαιδαγωγικά να στερεί το δάσκαλο από μαθητές ολιγοθεσίων σχολείων;

Τέλος το Δ.Σ του Συλλόγου μας διαφωνεί με τον ορισμό χωρίς προκήρυξη των αναπληρωτών υπευθύνων εκπαιδευτικών θεμάτων και κρίνει απαράδεκτη τη σχετική τροπολογία της κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα σε “αναπληρωτή” διευθυντή εκπαίδευσης να εισηγείται στον Περιφερειακό Διευθυντή  και να επιλέγει στην ουσία με δικά του κριτήρια και χωρίς αιτιολογία το ποιος θα τον αναπληρώνει στη νευραλγική θέση του Υπευθύνου Εκπαιδευτικών Θεμάτων.

Θεωρούμε πως η  αξιοκρατία  αποτελεί μια συνταγματική αρχή που συνδέεται άμεσα με τη δημοκρατική αρχή, την αρχή του κράτους δικαίου και την αρχή της ισότητας…. Στο δημοσιοϋπαλληλικό δίκαιο η αρχή της αξιοκρατίας συνεπάγεται ότι η πρόσληψη, οι υπηρεσιακές μεταβολές και η λύση της υπαλληλικής σχέσης πρέπει να διενεργούνται με γνώμονα αποκλειστικά την προσωπική ικανότητα και αξία κάθε προσώπου.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Αντωνία Μπρη

Αθανάσιος Κατσίμπελης

Περισσότερα Νέα