Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου – Ολυμπίας: Καμία συμμετοχή μελών του Συλλόγου μας στις «ηλεκτρονικές εκλογές» της 7ης Νοεμβρίου

24 Ιουλίου - 16:25 Τοπικά

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στηρίζει την από 05/10/2020 Απόφαση της ΔΟΕ, έπειτα και από την έκδοση της Υ.Α. (Φ.350/52/139940)  με την οποία η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., αμετακίνητη στην αντιδημοκρατική της μεθόδευση για επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όρισε ως ημέρα πραγματοποίησής τους το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, χωρίς κανέναν διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, και δηλώνει ομόφωνα τα ακόλουθα:

  • Ενώνουμε τις φωνές μας με όλο τον κλάδο και καλούμε, για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.  να εισακούσει την πρόταση της Δ.Ο.Ε. για διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των νυν αιρετών.
  • Καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και τα μέλη των υπολοίπων Συλλόγων της Ηλείας για τη συντεταγμένη απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων από τις εκλογές για ανάδειξη αιρετών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ηλείας και την κατάθεση των αιτήσεων απόσυρσης συνολικά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηλείας.
  • Αποφασίζουμε επίσης να μην ορίσουμε εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών και τους διαβεβαιώνουμε πως θα παρέχουμε συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηλείας  για συμμετοχή στη διαδικασία.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών,να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να  μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

Σ’ αυτές τις ιστορικές για τον κλάδο στιγμές, απέναντι στην  επίθεση της κυβέρνησης  στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα που ξεκινάει από τον θεσμό του αιρετού, ο οποίος αποτελεί κατάκτηση του κλάδου και  στοχεύει τις συλλογικές διαδικασίες  και τη λειτουργία των σωματείων, στην αδιαλλαξία και στην άρνησή της για διάλογο, απαντάμε ΕΝΩΤΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ προασπίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες. Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

 

 

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Αντωνία Μπρη

Αθανάσιος Κατσίμπελης

Περισσότερα Νέα