Σύλλογος εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας – Ζαχάρως: Άλλη μια άδικη επίθεση σε συνάδελφό μας.

12 Δεκεμβρίου - 21:12 Τοπικά

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως, ομόφωνα καταδικάζει την απρόκλητη λεκτική και άνανδρη επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος μας εν ώρα καθήκοντος στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζαχάρως.

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στο Κέντρο Κοινότητας παρουσιάστηκε μια πολίτης για προγραμματισμένο ραντεβού. Κατά την διάρκεια της εξέτασης της αίτησης ζητήθηκε από την συνάδελφο μας, υπάλληλο του Κέντρου ένα δικαιολογητικό (πολύ απλό έγγραφο που μπορεί να κατατεθεί και με ένα  email), ώστε να προχωρήσει η διεκπεραίωση της αίτησης. Αντ’ αυτού η συγκεκριμένη πολίτης και ωφελούμενη του προγράμματος, χωρίς κανένα λόγο άρχισε να βρίζει με προκλητικές εκφράσεις για την προσωπικότητα της συνάδελφου και για το επάγγελμα της και με απαράδεκτο ύφος να την χλευάζει. Και όλα αυτά γιατί τόλμησε να ζητήσει ένα απλό δικαιολογητικό. Στην προσπάθεια της η συνάδελφος να πέσουν οι τόνοι της ζήτησε να περιμένει λίγο έξω από το γραφείο γιατί υπήρχε άλλο ραντεβού με πολίτη. Παρόλα αυτά ακόμα και όταν πέρασε έξω από τον διάδρομο, συνέχισε να βρίζει με ακατανόμαστες εκφράσεις. Στη συνέχεια την κάλεσε η συνάδελφος να τελειώσουν την αίτηση της και προς έκπληξη της ήρθε από διπλανή είσοδο έχοντας μαζί της ένα φίλο της κρυμμένο πίσω από την πόρτα. Μπαίνοντας και οι δυο μέσα στο γραφείο ξεκίνησε δεύτερος γύρος και από τους δύο με χυδαίες ύβρεις και συμπεριφορές αλλά αυτή τη φορά και με απειλητικές διαθέσεις να χειροδικήσουν. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες εκδικητικού χαρακτήρα και με αίσθημα ευθύνης έναντι των συναδέλφων μας θα πράξουμε τα δέοντα δυναμικά και όσα ο νόμος ορίζει.

Είμαστε ταγμένοι στο καθήκον και η αντίδραση μας θα είναι δυναμική. Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας στο Δήμο ότι καταλαβαίνουμε πλήρως την κατάσταση ψυχικής φόρτισης την οποία βιώνουν όλοι με την δύσκολη καθημερινότητα, αλλά το ίδιο βιώνουμε και εμείς οι ίδιοι.  Όλοι οι συνάδελφοι μας παρά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού εργάζονται με επαγγελματική ευσυνειδησία και φιλότιμο. Σε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις αισθάνονται απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να παρέμβουν άμεσα ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο βίας και χυδαίων συμπεριφορών.

Ο Σύλλογος εργαζομένων διαχρονικά βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο. Έτσι και τώρα με ομόφωνη απόφαση του στηρίζει τη συνάδελφο και με αφορμή αυτό το απαράδεκτο περιστατικό μπαίνει ασπίδα, με απώτερο σκοπό να συμβάλει καθοριστικά στην εξάλειψη τέτοιών φαινομένων.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι και θα είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των συμπολιτών. Πρέπει να προστατεύονται και όχι να ζουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας, προκειμένου να μπορούν αβίαστα να πράττουν το καθήκον τους όπως αυτό ορίζεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους, χωρίς να είναι έρμαιο στις διαθέσεις του καθενός που θεωρεί ότι θίγεται.

Ζητάμε από όλους την συμπαράσταση σας, για την προστασία των συναδέλφων μας  από επιθέσεις βίας που δέχονται από πολίτες καθημερινά ακόμα και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

Οι εργαζόμενοι ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται, ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φιμώνονται και το κυριότερο δεν φοβούνται!!!

                                                                  Το Δ.Σ

Περισσότερα Νέα